Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2., utök. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Eabg.02
ISBN
9789144034294
Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan (häftad)

Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2004-01-01
262

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken består av två delar. I den första finns en beskrivning av lyrikens roll i skolan under årens lopp, en samling argument för varför man ska läsa och skriva lyrik och ett avsnitt om sambandet mellan lyrik och elevers språkutveckling. Till den här delen hör även en presentation av lärares attityder till lyrik samt några exempel på klassrumsforskning med lyrikanknytning.

Den andra och mer omfattande delen innehåller allmänna metodiska reflektioner kring lyrikarbetet i skolan, synpunkter på högläsning av lyrik och framför allt en lång rad förslag till hur man kan skriva lyrik.

I denna andra upplaga har avsnittet Lyrik och språkutveckling utökats. Vidare finns nu en rapport från skolans värld samt ett nytt kapitel, Från lek med ord till lek med dikt.

Boken är avsedd som kurslitteratur i olika lärarutbildningar. Den vänder sig också till aktiva lärare, som vill dela sina elevers glädje, när dessa som diktare finner det exakta ordet och den oslagbara formuleringen eller ser vad ingen annan ser, till exempel en blå tussilago.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan
 2. +
 3. Elevtext - Analyser av skoluppsatser från åk 1 till åk 9

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevtext - Analyser av skoluppsatser från åk 1 ... av Tomas Oliv, Lars Melin, Olle Josephson (häftad).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket goda tips
  Mathilda Helin, 8 november 2018

  Här finns väldigt många uppgifter och idéer för att arbeta med lyrik hos elever. Lite väl mycket modernistiska övningar, dock.

 2. Än välskriven kurslitteratur
  Maria Kristin Noord, 20 september 2017

  Boken var lättläst och jag tycker också att den har bra övningsdel i slutet på boken,vilket kan vara väldigt användbart till planering i klassen.

 3. Tankeställare
  Lärarstudenten, 28 maj 2011

  Detta är en bra bok för verksamma lärare ute på fältet. Den väcker många tankar kring lyrikarbetet i skolan. Boken synliggör verklighetens fel och brister på ett tydligt sätt utan att vara nedvärderande eller ifrågasättande. Den kommer även med konkreta tips och ideer på hur man kan förbättra sin praktik! Klar läsvärd bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Wolf

 • Quality of Service - IWQoS 2001

  Lars Wolf, David Hutchison, Ralf Steinmetz

  Welcome to IWQoS2001 in Karlsruhe! Quality of Service is a very active research field, especially in the networking community. Research in this area has been going on for some time, with results getting into development and finally reaching the st...

 • Trends in Network and Pervasive Computing - ARCS 2002

  Hartmut Schmeck, Theo Ungerer, Lars Wolf

  Future processorswill become smaller, provide higher performance, and consume lesspowerthantoday'sdevices.Suchprocessorswillsparko?newapplicationsin particularintheareaofeverydayconsumerdevices.Personaldigitalassistants, mobile consumer devices, a...

Övrig information

Lars Wolf är docent i litteraturvetenskap och har varit universitetslektor vid Mitthögskolan, Härnösand. Tidigare utgivning på Studentlitteratur: Läsaren som textskapare (2002), ... och en fräck förgätmigej (2003).