Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2., utök. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Eabg.02
ISBN
9789144034294
Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan (häftad)

Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2004-01-01
209
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Den här boken består av två delar. I den första finns en beskrivning av lyrikens roll i skolan under årens lopp, en samling argument för varför man ska läsa och skriva lyrik och ett avsnitt om sambandet mellan lyrik och elevers språkutveckling. Till den här delen hör även en presentation av lärares attityder till lyrik samt några exempel på klassrumsforskning med lyrikanknytning.

Den andra och mer omfattande delen innehåller allmänna metodiska reflektioner kring lyrikarbetet i skolan, synpunkter på högläsning av lyrik och framför allt en lång rad förslag till hur man kan skriva lyrik.

I denna andra upplaga har avsnittet Lyrik och språkutveckling utökats. Vidare finns nu en rapport från skolans värld samt ett nytt kapitel, Från lek med ord till lek med dikt.

Boken är avsedd som kurslitteratur i olika lärarutbildningar. Den vänder sig också till aktiva lärare, som vill dela sina elevers glädje, när dessa som diktare finner det exakta ordet och den oslagbara formuleringen eller ser vad ingen annan ser, till exempel en blå tussilago.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan
 2. +
 3. Sju dagar : läsa och skriva till vardags

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sju dagar : läsa och skriva till vardags av Lars Wäremark (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Till dig en blå tussilago : att läsa och skriva lyrik i skolan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket goda tips
  Mathilda Helin, 8 november 2018

  Här finns väldigt många uppgifter och idéer för att arbeta med lyrik hos elever. Lite väl mycket modernistiska övningar, dock.

 2. Än välskriven kurslitteratur
  Maria Kristin Noord, 20 september 2017

  Boken var lättläst och jag tycker också att den har bra övningsdel i slutet på boken,vilket kan vara väldigt användbart till planering i klassen.

 3. Tankeställare
  Lärarstudenten, 28 maj 2011

  Detta är en bra bok för verksamma lärare ute på fältet. Den väcker många tankar kring lyrikarbetet i skolan. Boken synliggör verklighetens fel och brister på ett tydligt sätt utan att vara nedvärderande eller ifrågasättande. Den kommer även med konkreta tips och ideer på hur man kan förbättra sin praktik! Klar läsvärd bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Wolf

Övrig information

Lars Wolf är docent i litteraturvetenskap och har varit universitetslektor vid Mitthögskolan, Härnösand. Tidigare utgivning på Studentlitteratur: Läsaren som textskapare (2002), ... och en fräck förgätmigej (2003).