Skogsdynamik och arters bevarande : bevarandebiologi, skogshistoria, skogsekologi och deras tillämpning i Sydsveriges landskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nilsson, Sven G. (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
255 x 215 x 20 mm
Vikt
1100 g
SAB
Qf
ISBN
9789144034461
Skogsdynamik och arters bevarande : bevarandebiologi, skogshistoria, skogsekologi och deras tillämpning i Sydsveriges landskap (inbunden)

Skogsdynamik och arters bevarande : bevarandebiologi, skogshistoria, skogsekologi och deras tillämpning i Sydsveriges landskap

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2005-04-01
527
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den svenska skogen är ett ekosystem där mer än 25 000 arter har sin he mvist. Mer än 2 000 av dem är hotade eller missgynnade. Samtidigt som de flesta är överens om vikten av en bevarad biologisk mångfald, är be varandeinsatser ofta resurskrävande. Inte sällan står dessutom insatse r för arterna i motsats till det virkesproducerande skogsbruk som är e n av vårt lands viktigaste inkomstkällor. Hur bedriver man då ett effe ktivt naturvårdsarbete i det komplexa sydsvenska landskapet? Hur vet m an om de åtgärder man sätter in får önskad effekt och varför ska man g öra på det ena eller andra sättet? Denna bok konstaterar att det inte finns en enda gyllene lösning på hur dessa frågor ska besvaras. Däremo t finns ett antal möjliga lösningar på dessa komplexa problem. Boken ä r den första i sitt slag som koncentrerar sig just på det sydsvenska s kogslandskapet, ett landskap som på många sätt skiljer sig från våra n ordliga, boreala skogar. Den är en syntes av äldre och ny forskning om skogsekologi, skogshistoria, biologisk mångfald och artbevarande.Förf attarna ger oss en bakgrund till problemen genom ett grundligt avstamp i den sydsvenska skogens historia, med nedslag i områden där kunskape n är stor om historik och mångfald. Utifrån bevarandebiologisk forskni ng och kunskap ges handfasta råd om hur man kan tänka och agera i våra skogar för att bevara den biologiska mångfaldenBoken är avsedd som ku rsbok på universitetsnivå, men lämpar sig också för dem som arbetar me d skogsbruk, förvaltning av naturreservat och den intresserade allmänh eten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skogsdynamik och arters bevarande : bevarandebiologi, skogshistoria, skogsekologi och deras tillämpning i Sydsveriges landskap
  2. +
  3. Att mäta skog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att mäta skog av Anna Monrad Jensen, Cecilia Malmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 911 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sustainable Forestry in Southern Sweden

    Kristina Blennow, Mats Niklasson

    The latest findings about the environmental, social, and economic impact of sustainable forestry Forestry is one of the most important foundations of the Scandinavian economies. Sustainable Forestry in Southern Sweden: The SUFOR Research Project c...

Övrig information

Den svenska skogen är ett ekosystem där mer än 25 000 arter har sin hemvist. Mer än 2 000 av dem är hotade eller missgynnade. Samtidigt som de flesta är överens om vikten av en bevarad biologisk mångfald, är bevarandeinsatser ofta resurskrävande. Inte sällan står dessutom insatser för arterna i motsats till det virkesproducerande skogsbruk som är en av vårt lands viktigaste inkomstkällor.

Hur bedriver man då ett effektivt naturvårdsarbete i det komplexa sydsvenska landskapet? Hur vet man om de åtgärder man sätter in får önskad effekt och varför ska man göra på det ena eller andra sättet? Denna bok konstaterar att det inte finns en enda gyllene lösning på hur dessa frågor ska besvaras. Däremot finns ett antal möjliga lösningar på dessa komplexa problem.

Boken är den första i sitt slag som koncentrerar sig just på det sydsvenska skogslandskapet, ett landskap som på många sätt skiljer sig från våra nordliga, boreala skogar. Den är en syntes av äldre och ny forskning om skogsekologi, skogshistoria, biologisk mångfald och artbevarande.

Författarna ger oss en bakgrund till problemen genom ett grundligt avstamp i den sydsvenska skogens historia, med nedslag i områden där kunskapen är stor om historik och mångfald. Utifrån bevarandebiologisk forskning och kunskap ges handfasta råd om hur man kan tänka och agera i våra skogar för att bevara den biologiska mångfalden

Boken är avsedd som kursbok på universitetsnivå, men lämpar sig också för dem som arbetar med skogsbruk, förvaltning av naturreservat och den intresserade allmänheten.