Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
155 x 223 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Eabij.01,Eabij.02,Eabrc.01,Eabrc.02
ISBN
9789144035208
Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn (häftad)

Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-10-01
265

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Barn lär sig om livet genom att ta sig an det på ett musiskt sätt. De rytmiserar och sjunger begrepp och uttalar sina tankar högt samtidigt som de utför de handlingar som viktiga personer i deras omgivning ger dem inspiration till. All inlärning på muntlig grund sker på detta sätt. Hjärnan behöver organisera sina sinnesförnimmelser för att minnas upplevelser och lära av dem. Människans medfödda rytmiska kroppsförmåga möjliggör imitation och upprepning och sångförmågan gör det möjligt att ge ljuden känslomässig kvalitet. Dessa förmågor är grunden för talspråkets och tankens utveckling och får oss att lära genom att förstå. Skolningens tidiga koncentration på att sitta tyst och stilla för att lära sig läsa "avprogrammerar" ofta dessa förmågor. Barnens sätt att lära måste vara utgångspunkt för pedagogiken i skola och förskola. De musiska medlen blir därmed centrala för barnpedagoger. Dagligt bruk av visa, lek och dans integrerat i övrig undervisning fordrar att alla lärare behärskar sin rytmiska kroppsrörelse och sin naturliga sångröst. Det gäller alltså för varje barnpedagog att återuppväcka sina medfödda musiska förmågor. Författaren visar i Tanke - Visa - Språk inte bara varför muntligt lärande barn använder musiska intrycks- och uttrycksformer för att lära, utan ger även underlag för ett didaktiskt tänkande för att kunna använda musisk pedagogik med barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn
  2. +
  3. Att ge form åt förskolans innehåll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ge form åt förskolans innehåll av Hege Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tanke, visa, språk : musisk pedagogik med barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar till både förskollärare & föräldrar.

    Jag tycker att denna bok var väldigt intressant och det fanns mycket nyttig ny och fräsch information och fakta. Jag rekommenderar denna bok till både förskollärarstudenter (som jag själv är), förskollärare samt föräldrar. Det handlar om barnet inne i magen, spädbarnet osv.

Visa alla 1 recensioner