Läsa högt för barn (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eriksson, Yvonne (medf.), Fellenius, Kerstin (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
155 x 225 x 11 mm
Vikt
200 g
SAB
Dofaa,Eaaca,Eabf
ISBN
9789144035222
Läsa högt för barn (häftad)

Läsa högt för barn

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-08-01
228
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barn föds idag till en värld fylld av texter och bilder - skyltar, reklam, böcker och tidningar, tabeller och varudeklarationer. Hur tillägnar sig barn denna text- och bildvärld? Vilka erfarenheter kan ge dem verktyg att hantera all information och få makt över sitt språk?

Läsa högt för barn betonar betydelsen av att vuxna läser högt för alla barn och speciellt för små barn. Samspelet mellan barnet, den vuxne och boken öppnar möjligheter för goda boksamtal, vilka i sin tur har visat sig ge effekter på barns literacyutveckling. Författarna visar med en beskrivning av två högläsningssituationer samt med teoretiska resonemang hur högläsningen gynnar barns tänkande och språkliga utveckling.

Boken vill inspirera alla vuxna som umgås med barn att ofta läsa högt för barnen och därigenom också få stunder som berikar dem själva. Boken vänder sig främst till lärarstuderande och till verksamma inom förskola, fritidshem och skola. Den erbjuder också intressant läsning för föräldrar och alla andra som vill fördjupa sina kunskaper om högläsningens betydelse för små barns lärande och språkutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsa högt för barn
  2. +
  3. Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker av Agneta Edwards (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Läsa högt för barn

Övrig information

Barn föds idag till en värld fylld av texter och bilder - skyltar, reklam, böcker och tidningar, tabeller och varudeklarationer. Hur tillägnar sig barn denna text- och bildvärld? Vilka erfarenheter kan ge dem verktyg att hantera all information och få makt över sitt språk? Läsa högt för barn betonar betydelsen av att vuxna läser högt för alla barn och speciellt för små barn. Samspelet mellan barnet, den vuxne och boken öppnar möjligheter för goda boksamtal, vilka i sin tur har visat sig ge effekter på barns literacyutveckling. Författarna visar med en beskrivning av två högläsningssituationer samt med teoretiska resonemang hur högläsningen gynnar barns tänkande och språkliga utveckling. Boken vill inspirera alla vuxna som umgås med barn att ofta läsa högt för barnen och därigenom också få stunder som berikar dem själva. Boken vänder sig främst till lärarstuderande och till verksamma inom förskola, fritidshem och skola. Den erbjuder också intressant läsning för föräldrar och alla andra som vill fördjupa sina kunskaper om högläsningens betydelse för små barns lärande och språkutveckling.