Ledarskapets inre och yttre resa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Gustafsson, Lisbeth (medf.)
Dimensioner
223 x 156 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Qba
ISBN
9789144035703
Ledarskapets inre och yttre resa (häftad)

Ledarskapets inre och yttre resa

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-04-01
344
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Är kaos normalt? Frågan uppstår i ett arbetsliv där förändringarna duggar allt tätare. Oron och tröttheten hos ledare och medarbetare inför omorganisationer och neddragningar går inte att ta miste på. Samtidigt vet vi att förändringsbehoven och turbulensen i arbetslivet kommer att fortsätta under åren framöver. I boken aktualiseras frågor om chefers drivkrafter, makt och ansvar, likaså de värderingar och etiska ställningstaganden som kommer upp till ytan när kritiska situationer skall hanteras. Med ledord som mod, mognad och strategisk professionalism tecknar författarna bilden av ett optimalt ledarskap i en turbulent värld. Öppen och ärlig kommunikation skapar tillit och mening i förändringsprocessen. Det förutsätter känslomässig mognad hos ledaren - den som ska driva förändring i det yttre måste kunna hantera osäkerhet i sitt inre. I boken får läsaren också en översikt över fallgropar i förändringsarbeten, en historisk tillbakablick på ledarrollen - är det så att varje tid och situation kräver sitt eget ledarskap? - och en inblick i sambandet mellan omvärldsförändringar, organisatoriska förutsättningar och ledarskapets kärna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Är kaos normalt? Frågan uppstår i ett arbetsliv där förändringarna duggar allt tätare. Oron och tröttheten hos ledare och medarbetare inför omorganisationer och neddragningar går inte att ta miste på. Samtidigt vet vi att förändringsbehoven och turbulensen i arbetslivet kommer att fortsätta under åren framöver. I boken aktualiseras frågor om chefers drivkrafter, makt och ansvar, likaså de värderingar och etiska ställningstaganden som kommer upp till ytan när kritiska situationer skall hanteras.

Med ledord som mod, mognad och strategisk professionalism tecknar författarna bilden av ett optimalt ledarskap i en turbulent värld. Öppen och ärlig kommunikation skapar tillit och mening i förändringsprocessen. Det förutsätter känslomässig mognad hos ledaren - den som ska driva förändring i det yttre måste kunna hantera osäkerhet i sitt inre.

I boken får läsaren också en översikt över fallgropar i förändringsarbeten, en historisk tillbakablick på ledarrollen - är det så att varje tid och situation kräver sitt eget ledarskap? - och en inblick i sambandet mellan omvärldsförändringar, organisatoriska förutsättningar och ledarskapets kärna.