Miljöfysik : energi för hållbar utveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
840 g
SAB
P.08,Ucc
ISBN
9789144035871

Miljöfysik : energi för hållbar utveckling

Häftad,  Svenska, 2006-01-01
445
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fysikämnet kan med sina begrepp, metoder och teorier bidra till förståelsen av en rad viktiga miljöfrågor. Miljöfrågorna kan i sin tur berika fysikundervisningen med aktuella och angelägna tillämpningar. Boken tar sin utgångspunkt i en beskrivning av jorden i energiflödet från solen. Instrålning, utstrålning och energibalans analyseras. Kapitel om fossilenergi och kärnenergi har tillkommit i denna upplaga. Kapitlet om energikvalitet har utökats och fördjupats. Tre bakgrundskapitel ger en fysikalisk grund inom områdena energi, materia och strålning. Övriga kapitel har kompletterats och aktualiserats.

Boken är avsedd för högskolestudier i fysik, miljövetenskap och energi. Den innehåller rikligt med instuderingsuppgifter i form av diskussionsfrågor och problem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljöfysik : energi för hållbar utveckling
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Areskoug

Övrig information

Fysikämnet kan med sina begrepp, metoder och teorier bidra till förståelsen av en rad viktiga miljöfrågor. Miljöfrågorna kan i sin tur berika fysikundervisningen med aktuella och angelägna tillämpningar. Idén bakom denna lärobok i miljöfysik är att studerande utifrån frågor kring långsiktigt hållbar energiförsörjning kan skapa sig fördjupade kunskaper inom områdena värmelära, optik, ellära och atom- och kärnfysik.

Boken tar sin utgångspunkt i en beskrivning av jorden i energiflödet från solen. Instrålning, utstrålning och energibalans analyseras. Materiens kretslopp och energins flöde diskuteras. Olika möjligheter att försörja samhället med energi undersöks. Solvärme, solel, vind- och vattenenergi, värme från mark, luft och vatten, bioenergi, fossilenergi och kärnenergi behandlas ur ett fysikaliskt perspektiv. Miljöeffekter och hållbarhet diskuteras i kapitel om växthuseffekten, ultraviolett strålning, energihushållning och energikvalitet.

I denna andra, reviderade upplaga av boken har kapitlen om fossilenergi och kärnenergi tillkommit. Kapitlet om energikvalitet har utökats och fördjupats. Tre bakgrundskapitel ger en fysikalisk grund inom områdena energi, materia och strålning. Övriga kapitel har kompletterats och aktualiserats.

Boken är avsedd för högskolestudier i fysik, miljövetenskap och energi. Den innehåller rikligt med instuderingsuppgifter i form av diskussionsfrågor och problem. Ett kapitel om energibegreppet ur didaktiskt perspektiv och ett stort antal experimentbeskrivningar gör den speciellt lämpad för lärarutbildning.