Ständiga förbättringar : en bok om resultatorienterat förbättringsarbete, verksamhetsutveckling och Sex Sigma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
572
Utgivningsdatum
2004-07-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
230 x 165 x 35 mm
Vikt
800 g
SAB
Qbiab,Qbi
ISBN
9789144035987
Ständiga förbättringar : en bok om resultatorienterat förbättringsarbete, verksamhetsutveckling och Sex Sigma (inbunden)

Ständiga förbättringar : en bok om resultatorienterat förbättringsarbete, verksamhetsutveckling och Sex Sigma

Inbunden Svenska, 2004-07-01
579
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna bok beskrivs hur ett förbättringsprogram kan byggas upp och införas i verksamheten, hur förbättringsarbete kan bedrivas både som del av det dagliga arbetet och i form av specifika projekt samt hur man på ett systematiskt sätt löser problem och genomför lösningar. Avsikten är att behandla förbättringsarbetet utifrån ett totalperspektiv och därigenom lyfta boken över många av de enskilda trender och metoder som förekommer. kvalitetsstyrning, kvalitet, kvalitetsteknik
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ständiga förbättringar : en bok om resultatorienterat förbättringsarbete, verksamhetsutveckling och Sex Sigma
  2. +
  3. Sex Sigma - Resultatorienterat förbättringsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex Sigma - Resultatorienterat förbättringsarbete av Lars Sörqvist, Folke Höglund (häftad).

Köp båda 2 för 1048 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Sörqvist

Övrig information

Verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar har en avgörande bety-delse för ett företags eller annan organisations förmåga att kunna följa omvärldens förändringar, möta ständigt ökande kundkrav och effektivisera de egna processerna så att god kostnadseffektivitet nås. Ett framgångsrikt förbättringsarbete är dessutom en mycket god investering eftersom verksamheten därigenom kan uppnå stora besparingar som en följd av minskade kvalitetsbristkostnader och frigörande av tid.

Denna bok beskriver hur ett förbättringsprogram kan byggas upp och införas i verksamheten, hur förbättringsarbete kan bedrivas både som del av det dagliga arbetet och i form av specifika projekt samt hur man på ett systematiskt sätt löser problem och genomför lösningar. Avsikten är att behandla förbättringsarbetet utifrån ett totalperspektiv och därigenom lyfta boken över många av de enskilda trender och metoder som före-kommer. Läsaren skall därigenom vinna förståelse för bakomliggande principer, värderingar och angreppssätt. Som ett led i detta diskuterar för-fattaren även flertalet av de specifika koncept som förekommer vid verk-samhetsutveckling, så som Sex Sigma, Lean Production, Kaizen, Reengineering och Totalkvalitet. Vidare presenteras ett större antal användbara förbättringsverktyg.

Boken grundar sig på författarens erfarenheter från forskning som bedrivits vid Kungliga Tekniska Högskolan samt från konsultverksamhet och rådgivning i en mängd företag och organisationer.