Maskinelement : övningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Svedensten, Per (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Pba
ISBN
9789144036199
Maskinelement : övningar (häftad)

Maskinelement : övningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-06-01
439
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bok innehåller övningsuppgifter på beräkningsmetoder för ett antal vanliga maskinelement och är helt fristående. Områdena som täcks av boken är:
* Förband
* Fjädrar
* Axlar och rotorer
* Rullningslager
* Hydrodynamiskt smorda lager
* Bromsar
* Axelkopplingar
* Remväxlar
* Kuggväxlar
* Växellådor i form av variatorerVarje område täcks av uppgifter av varierande svårighetsgrad.
Enklare uppgifter för att demonstrera beräkningstekniken och lite mer komplexa för att visa de typer av problem som man kan ställas inför som verksam ingenjör. Sist i boken finns också en formelsamling. Till samtliga uppgifter finns kompletta lösningar med hänvisningar till formelsamling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskinelement : övningar
  2. +
  3. Maskinelement

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maskinelement av Mart Mägi, Kjell Melkersson, Magnus Evertsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 948 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maskinelement : övningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det bästa sätt att lära sig maskinelemnet är räkna...
    mangyi, 29 december 2013

    Det bästa sätt att lära sig maskinelemnet är räkna övningar med den bok. Den bok kan ge så mycket än kursboken så tveka inte att köpa den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Maskinelement är ett ämne där man ingenjörsmässigt tillämpar teorier och kunskaper från flera olika maskintekniska ämnen och discipliner. Maskinelementen är grundstenarna i mekaniska konstruktioner och system. I Maskinelement analyseras och modelleras komponenter och maskindelars egenskaper och prestanda. God förståelse i ämnet är en av de viktiga förutsättningarna för att skapa produkter av högt kundvärde.

Denna bok innehåller övningsuppgifter på beräkningsmetoder för ett antal vanliga maskinelement. Boken är helt fristående och kan användas som en del i undervisningen på universitet och högskolor. Områdena som täcks av boken är:

" Förband

" Fjädrar

" Axlar och rotorer

" Rullningslager

" Hydrodynamiskt smorda lager

" Bromsar

" Axelkopplingar

" Remväxlar

" Kuggväxlar

" Växellådor i form av variatorer

Varje område täcks av uppgifter av varierande svårighetsgrad. Enklare uppgifter för att demonstrera beräkningstekniken och lite mer komplexa för att visa de typer av problem som man kan ställas inför som verksam ingenjör. Sist i boken finns också en formelsamling. Till samtliga uppgifter finns kompletta lösningar med hänvisningar till formelsamling.