Perspektiv på IKT och lärande : för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 11 mm
Vikt
280 g
SAB
Eu,Eabx
ISBN
9789144036618
Perspektiv på IKT och lärande : för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder (häftad)

Perspektiv på IKT och lärande : för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Datorer och ny teknik skapar förutsättningar och möjligheter till lek, kommunikation och estetisk utveckling för barn och ungdomar med funktionshinder. Denna bok belyser olika perspektiv på informations- och kommunikationsteknik, IKT, och lärande samt teknikens betydelse för barn, ungdomar och vuxna med och utan funktionella begränsningar och svårigheter. Boken som har en socialkonstruktivistisk syn på kunskap, lärande och utbildning behandlar bl.a. synen på språk, kommunikation, lek och lärande, samt genus och hur det konstrueras i vår kultur.

Utvecklingen inom IKT-området går mycket snabbt. Denna andra reviderade upplaga har utöver generell uppdatering kompletterats med ytterligare en studie om IKT som integrerande länk för barn med rörelsehinder.

Boken vänder sig till studenter på lärarutbildning samt lärare i förskola och skola som alla behöver aktuell kunskap om IKT och lärande. Den kan även användas i andra utbildningssammanhang.

Andra upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Perspektiv på en skola för alla

    Jane Brodin, Peg Lindstrand

    Frågan om en skola för alla eller inkluderande undervisning väcker många känslor och tankar. Vad betyder egentligen en skola för alla och hur förhåller vi oss till den? Är inklusion bara ett politiskt, socialt och ideologiskt mål eller betyder det...

Övrig information

Jane Brodin är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Lärarhögskolan i Stockholm och har en mångårig erfarenhet av handikappforskning.

Peg Lindstrand är docent i barn- och ungdomsvetenskap vid Lärarhögskolan i Stockholm.