Interkulturell pedagogik i teori och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lahdenperä, Pirjo (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
155 x 224 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
Eab-c
ISBN
9789144036694
Interkulturell pedagogik i teori och praktik (häftad)

Interkulturell pedagogik i teori och praktik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-09-01
249
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna antologi handlar om interkulturell pedagogik och de utbildningsmässiga frågeställningar och utmaningar som denna inriktning inom pedagogiken lyfter fram och behandlar. Boken erbjuder en bred bild av interkulturell pedagogik i Sverige och ger exempel på skiftande ämnesmässiga tillämpningsområden. Bidragen i boken definierar kunskapsområdet interkulturell pedagogik med dess målsättningar i historisk belysning samt ger en ansats till interkulturell kunskapsteori. Boken ger också tips och idéer om hur skolan och den högre utbildningen kan utvecklas som en interkulturell lärandemiljö samt hur läraren kan fördjupa sin interkulturella kompetens och kommunikation i undervisningen.
I boken kommer du att finna både handfasta råd och inspiration till egen utveckling inom det spännande fält som av alltfler benämns interkulturell pedagogik. Författarna förmedlar också erfarenheter kring vad det innebär att arbeta och reflektera från ett interkulturellt perspektiv. I boken presenteras högskolepedagogiska frågeställningar, men paralleller kan med fördel dras till alla delar av skolväsendet och andra offentliga verksamheter.
Boken vänder sig till all skolpersonal, studerande och lärare vid högskolor och universitet och till dem som är intresserade av mångkulturella och interkulturella utbildningsfrågor och utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Interkulturell pedagogik i teori och praktik
  2. +
  3. Värdegrund och mångkultur i handling : i förskola, skola och andra pedagogiska verksamheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värdegrund och mångkultur i handling : i försko... av Monica Haraldsson Sträng (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Interkulturell pedagogik i teori och praktik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sekteristisk
    Christian Thomasson, 17 juli 2017

    Hon och alla andra på Södertörns högskola gör rätt. Alla gör fel, alternativt har inte fått insikt/blivit omvända. Rätt tröttsamt i längden att läsa...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pirjo Lahdenperä