Vägar till grammatik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Josefsson, Gunlög (medf.)
Dimensioner
226 x 156 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
Fc.01,Eabf
ISBN
9789144037851
Vägar till grammatik (häftad)

Vägar till grammatik

(5 röster)
Häftad Svenska, 2006-06-01
432
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ordet grammatik väcker ibland negativa associationer. Kanske tänker man tillbaka på skolans tragglande med ackusativobjekt och dativobjekt. Men grammatik kan ju vara något helt annat: ett otroligt fascinerande fält som handlar om det unikt mänskliga - något som vi människor behärskar men som djuren saknar - vår alldeles särskilda språkförmåga. Trots att vi alla tillägnar oss vårt modersmål som barn utan minsta problem, anser många elever att grammatikmomenten i skolan är svåra. Lika komplicerat menar många lärare att det är att undervisa om grammatik. Hur kan man då göra för att väcka intresse hos varje elev att söka kunskap om språkets struktur? I Vägar till grammatik ger författarna en översikt över grammatik och grammatikdidaktik med utgångspunkt i de didaktiska frågorna Vad? Varför? Hur? Pedagogiska teorier med fokus på lärstilsteorin introduceras och olika konkreta, metodiska vägar till grammatikundervisning och lärande presenteras. För den som behöver uppdatera sina grammatikkunskaper finns en kortfattad språklära i slutet av boken. Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i svenska inom grundskolans senare del, på gymnasium och i vuxenutbildning. Den lämpar sig också väl som stöd för blivande och verksamma lärare i främmande språk. På bokens webbsida finns bl.a. en mängd exempel på övningar avpassade för undervisning i grundskola och gymnasium. Övningarna utgår från den lärstilsteori som presenteras i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till grammatik
  2. +
  3. På väg mot läraryrket

De som köpt den här boken har ofta också köpt På väg mot läraryrket av Fredrik Alvén, Senait Bohlin (häftad).

Köp båda 2 för 713 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Beskrivning
Ordet grammatik väcker ibland negativa associationer. Kanske tänker man tillbaka på skolans tragglande med ackusativobjekt och dativobjekt. Men grammatik kan ju vara något helt annat: ett otroligt fascinerande fält som handlar om det unikt mänskliga - något som vi människor behärskar men som djuren saknar - vår alldeles särskilda språkförmåga.

Trots att vi alla tillägnar oss vårt modersmål som barn utan minsta problem, anser många elever att grammatikmomenten i skolan är svåra. Lika komplicerat menar många lärare att det är att undervisa om grammatik. Hur kan man då göra för att väcka intresse hos varje elev att söka kunskap om språkets struktur?

I Vägar till grammatik ger författarna en översikt över grammatik och grammatikdidaktik med utgångspunkt i de didaktiska frågorna Vad? Varför? Hur?. Pedagogiska teorier med fokus på lärstilsteorin introduceras och olika konkreta, metodiska vägar till grammatikundervisning och lärande presenteras. För den som behöver uppdatera sina grammatikkunskaper finns en kortfattad språklära i slutet av boken.

Boken vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i svenska inom grundskolans senare del, på gymnasium och i vuxenutbildning. Den lämpar sig också väl som stöd för blivande och verksamma lärare i främmande språk.

På bokens webbsida www.studentlitteratur.se/vagartillgrammatik finns bl.a. en mängd exempel på övningar avpassade för undervisning i grundskola och gymnasium. Övningarna utgår från den lärstilsteori som presenteras i boken.