Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bengtsson, Jan (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Dd,Ea:d
ISBN
9789144037974
Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning (häftad)

Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning

Häftad Svenska, 2005-03-01
286
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedag ogisk forskningÄnda sedan Edmund Husserl lanserade livsvärldsbegreppet har det utövat stor dragningskraft på forskningen inom skilda discipl iner. Avsikten med denna bok är att försöka visa vad en livsvärldsansa ts kan innebära för pedagogisk forskning. I det inledande kapitlet red ogörs för livsvärldsansatsens teoretiska grunder och metodologiska kon sekvenser. I de efterföljande kapitlen presenteras empiriska bidrag fr ån olika områden som visar vad en livsvärldsansats kan innebära, vad s om visar sig utifrån ett sådant perspektiv och hur man kan gå tillväga i sådan forskning. De olika undersökningarna skall således förstås me ra som exempel än som föreskrifter. Genom denna uppläggning stöder bok ens olika kapitel varandra och bildar en sammanhängande helhet.Denna a ndra, reviderade upplaga av boken är avsedd för undervisning på univer sitet och högskolor, men vänder sig till alla som arbetar med forsknin gsmetodologiska frågor och är intresserade av kvalitativ forskning, sä rskilt utifrån en livsvärldsansats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning
  2. +
  3. Sammanflätningar : Husserls och Merleau-Pontys fenomenologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sammanflätningar : Husserls och Merleau-Pontys ... av Jan Bengtsson (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med livsvärlden som grund : bidrag till u...

Övrig information

Bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning

Ända sedan Edmund Husserl lanserade livsvärldsbegreppet har det utövat stor dragningskraft på forskningen inom skilda discipliner. Avsikten med denna bok är att försöka visa vad en livsvärldsansats kan innebära för pedagogisk forskning. I det inledande kapitlet redogörs för livsvärldsansatsens teoretiska grunder och metodologiska konsekvenser. I de efterföljande kapitlen presenteras empiriska bidrag från olika områden som visar vad en livsvärldsansats kan innebära, vad som visar sig utifrån ett sådant perspektiv och hur man kan gå tillväga i sådan forskning. De olika undersökningarna skall således förstås mera som exempel än som föreskrifter. Genom denna uppläggning stöder bokens olika kapitel varandra och bildar en sammanhängande helhet.

Denna andra, reviderade upplaga av boken är avsedd för undervisning på universitet och högskolor, men vänder sig till alla som arbetar med forskningsmetodologiska frågor och är intresserade av kvalitativ forskning, särskilt utifrån en livsvärldsansats.