Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bengtsson, Jan (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Dd,Ea:d
ISBN
9789144037974

Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning

Häftad,  Svenska, 2005-03-01
361
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedag ogisk forskningÄnda sedan Edmund Husserl lanserade livsvärldsbegreppet har det utövat stor dragningskraft på forskningen inom skilda discipl iner. Avsikten med denna bok är att försöka visa vad en livsvärldsansa ts kan innebära för pedagogisk forskning. I det inledande kapitlet red ogörs för livsvärldsansatsens teoretiska grunder och metodologiska kon sekvenser. I de efterföljande kapitlen presenteras empiriska bidrag fr ån olika områden som visar vad en livsvärldsansats kan innebära, vad s om visar sig utifrån ett sådant perspektiv och hur man kan gå tillväga i sådan forskning. De olika undersökningarna skall således förstås me ra som exempel än som föreskrifter. Genom denna uppläggning stöder bok ens olika kapitel varandra och bildar en sammanhängande helhet.Denna a ndra, reviderade upplaga av boken är avsedd för undervisning på univer sitet och högskolor, men vänder sig till alla som arbetar med forsknin gsmetodologiska frågor och är intresserade av kvalitativ forskning, sä rskilt utifrån en livsvärldsansats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med livsvärlden som grund : bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Bengtsson

 • Elkraftteknik, faktabok

  Johnny Frid, Jan Bengtsson

  Meta Elkraftteknik är ett läromedel för gymnasiekursen Elkraftteknik, en av de kurser som krävs för att söka ett ECY-certifikat efter gymnasieutbildningen. Meta Elkraftteknik ger eleverna byggstenar til...

 • Sammanflätningar : Husserls och Merleau-Pontys fenomenologi

  Jan Bengtsson

  Fenomenologin är en av vår tids mest betydelsefulla och inflytelserika filosofier. Den har resulterat i en rad banbrytande arbeten inom filosofins alla områden och den har på olika sätt vidareförts av den moderna existensfilosofin, hermeneutiken o...

Övrig information

Bidrag till utvecklandet av en livsvärldsfenomenologisk ansats i pedagogisk forskning

Ända sedan Edmund Husserl lanserade livsvärldsbegreppet har det utövat stor dragningskraft på forskningen inom skilda discipliner. Avsikten med denna bok är att försöka visa vad en livsvärldsansats kan innebära för pedagogisk forskning. I det inledande kapitlet redogörs för livsvärldsansatsens teoretiska grunder och metodologiska konsekvenser. I de efterföljande kapitlen presenteras empiriska bidrag från olika områden som visar vad en livsvärldsansats kan innebära, vad som visar sig utifrån ett sådant perspektiv och hur man kan gå tillväga i sådan forskning. De olika undersökningarna skall således förstås mera som exempel än som föreskrifter. Genom denna uppläggning stöder bokens olika kapitel varandra och bildar en sammanhängande helhet.

Denna andra, reviderade upplaga av boken är avsedd för undervisning på universitet och högskolor, men vänder sig till alla som arbetar med forskningsmetodologiska frågor och är intresserade av kvalitativ forskning, särskilt utifrån en livsvärldsansats.