Rätten i samhället (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Marie-Louise Berg
Originalspråk
Norska
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Oe:oa
ISBN
9789144038148
Rätten i samhället (häftad)

Rätten i samhället

en introduktion till rättssociologin

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-10-01
340
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Rätten i samhället ger Thomas Mathiesen en lättillgänglig och spännande introduktion i grundläggande rättssociologiska frågeställningar. Vilka verkningar har rätten i samhället? Hur påverkas rätten av och samverkar med andra samhällsförhållanden? Vidare behandlar han några centrala rättssociologiska debatter. Kan man främja sin sak genom att använda rätten som verktyg? Är det möjligt att åstadkomma samhällsförändring genom lagstiftning? Framställningen illustreras genom rikliga redogörelser för forskning och litteratur på området. Boken är i första hand avsedd som en lärobok för dem som genomgår jurist- eller samhällsvetenskaplig utbildning vid universitet och högskolor. Det är även en bok för alla som överhuvudtaget är intresserade av samhällsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätten i samhället
  2. +
  3. Om normer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om normer av Matthias Baier, Måns Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Mathiesen

Övrig information

I Rätten i samhället ger Thomas Mathiesen en lättillgänglig och spännande introduktion i grundläggande rättssociologiska frågeställningar. Vilka verkningar har rätten i samhället? Hur påverkas rätten av och samverkar med andra samhällsförhållanden? Vidare behandlar han några centrala rättssociologiska debatter. Kan man främja sin sak genom att använda rätten som verktyg? Är det möjligt att åstadkomma samhällsförändring genom lagstiftning? Framställningen illustreras genom rikliga redogörelser för forskning och litteratur på området.

Boken är i första hand avsedd som en lärobok för dem som genomgår jurist- eller samhällsvetenskaplig utbildning vid universitet och högskolor. Det är även en bok för alla som överhuvudtaget är intresserade av samhällsfrågor.