Medier, genus och makt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Bs,Ohj
ISBN
9789144038230
Medier, genus och makt (häftad)

Medier, genus och makt

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2006-08-01
277
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ser genusrepresentationen ut i nyhetsmedier? Det är lika viktigt att studera hur ofta kvinnor respektive män representeras i medierna som att studera hur de gestaltas. I boken diskuteras hur denna gestaltning ser ut. Framställs kvinnor respektive män på olika sätt och tillåts de göra olika saker i nyhetsmedierna?
Förutom nyhetsmedier diskuteras reklam och populärkultur ur ett genusperspektiv och utifrån representation. Frågor som ställs är bl.a. huruvida reklam och populärkulturens innehåll påverkar unga människors identitetsuppfattning. I boken presenteras aktuell svensk och internationell forskning inom fältet medier och genus. Boken är även rikt illustrerad med aktuella svenska exempel.
Boken är lämplig för universitetsstudier i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik och genusvetenskap. Den är också av intresse för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med journalistik, medier och kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medier, genus och makt
 2. +
 3. Feminism och psykologi : om psyke, samhälle, genus och högre utbildning 1959-2016

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feminism och psykologi : om psyke, samhälle, ge... av Margot Bengtsson (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medier, genus och makt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken om genus och media!
  Carl Johansson, 18 augusti 2015

  Bra material och genomtänkt, under läsningen fick jag många tankeställare som tvingande mig faktiskt att tänka om att även i Sverige har vi en bra bit att gå innan vi får jämställdhet.

  Rekommenderar den starkt!

 2. Konspiratorisk och omodern
  Sun, 25 februari 2014

  Det är synd att de problem som tas up i boken gör det på ett mycket okritiskt förhållnings sätt. Inte sällan så refereras det till insidenter som är mer än 30år gamla för att beskriva på vilket sätt medier trycker ner kvinnor men får det att låta som om det hände igår. Jarlbro använder även mycket material och exempel från utlandet och speciellt USA och Australien, något som jag anser inte alls är aplicerbart på den svenska mediakulturen efter som den skiljer sig något avsevärt från den som b... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Medier, genus och makt

Övrig information

Hur ser genusrepresentationen ut i nyhetsmedier? Det är lika viktigt att studera hur ofta kvinnor respektive män representeras i medierna som att studera hur de gestaltas. I boken diskuteras hur denna gestaltning ser ut. Framställs kvinnor respektive män på olika sätt och tillåts de göra olika saker i nyhetsmedierna? Förutom nyhetsmedier diskuteras reklam och populärkultur ur ett genusperspektiv och utifrån representation. Frågor som ställs är bl.a. huruvida reklam och populärkulturens innehåll påverkar unga människors identitetsuppfattning. I boken presenteras aktuell svensk och internationell forskning inom fältet medier och genus. Boken är även rikt illustrerad med aktuella svenska exempel. Boken är lämplig för universitetsstudier i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik och genusvetenskap. Den är också av intresse för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med journalistik, medier och kultur.