Molekyler i människans tjänst (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
Antal komponenter
1
SAB
Uceb
ISBN
9789144038445
Molekyler i människans tjänst (häftad)

Molekyler i människans tjänst

Häftad Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Boken förklarar med beskrivande exempel hur betydelsefulla organiska ämnen har varit och är i de flesta sammanhang, hur vi kan utnyttja dem för att få ett rikare liv men även hur kemi kan missbrukas.

Molekyler i människans tjänst kan användas av studerande på högskola eller universitet som vill öka sin förståelse för hur organisk kemi används i verkligheten, men även som en intresseväckande bredvidläsning för den som är nyfiken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Molekyler i människans tjänst

Övrig information

Molekyler har i människans tjänst betytt mycket för både oss och utvecklingen av samhället. Genom att ha lärt oss utnyttja molekyler, i form av organiska ämnen, och deras reaktioner har vi kunnat framställa allt från effektiva läkemedel till praktiska polymerer. Dessutom har vår kunskap lett till att vi idag bättre förstår och kan påverka de kemiska fenomen och processer som utgör grunden för liv. Dock är kemi som allting annat på gott och ont. Den kan även missbrukas för att framställa droger eller ta livet av människor, och olyckor vid kemikaliehantering kan få katastrofala följder för både människor och miljö. Som en motvikt har den gröna kemin utvecklats, som anstränger sig för att skona miljön samtidigt som den är resurssnål. Denna bok ger en överblick över vad organisk kemi åstadkommit genom tiderna i både positiva och negativa termer, samt en indikation om vart den är på väg i framtiden.

Syftet med boken är att med beskrivande exempel förklara hur betydelsefulla organiska ämnen har varit och är i de flesta sammanhang, hur vi kan utnyttja dem för att få ett rikare liv men även hur kemi kan missbrukas. Boken "Molekyler - i människans tjänst" kan användas av studerande på högskola eller universitet som vill öka sin förståelse för hur organisk kemi används i verkligheten, men även som en intresseväckande bredvidläsning för den som är nyfiken på kemins utveckling och dess praktiska roll i det moderna samhället.