Sociala rörelser - politik och kultur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wettergren, Åsa (red.), Jamison, Andrew (red.)
Dimensioner
223 x 153 x 23 mm
Vikt
580 g
SAB
Oc:oa,Ocgm
ISBN
9789144038452
Sociala rörelser - politik och kultur (häftad)

Sociala rörelser - politik och kultur

Häftad Svenska, 2005-12-01
438
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Sociala rörelser är verktyg för att åstadkomma eller påverka social förändring. Människor som saknar tillgång till formell makt kan genom kollektiv mobilisering i sociala rörelser påverka makthavare för att genomdriva förändringar eller skapa uppmärksamhet kring nya frågor och konflikter. Den internationella forskningen om sociala rörelser är ett brett och etablerat fält som engagerar forskare från en rad ämnen och teoribildningar. Sociala rörelser - politik och kultur är den första boken på svenska som presenterar forskningsfältet och dessutom ger en inblick i de mest tongivande rörelserna såväl i Sverige som internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociala rörelser - politik och kultur
  2. +
  3. Sociala rörelser i en ny tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociala rörelser i en ny tid av Ron Eyerman, Andrew Jamison (häftad).

Köp båda 2 för 773 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Sociala rörelser är verktyg för att åstadkomma eller påverka social förändring. Människor som saknar tillgång till formell makt kan genom kollektiv mobilisering i sociala rörelser påverka makthavare för att genomdriva förändringar eller skapa uppmärksamhet kring nya frågor och konflikter.

Den internationella forskningen om sociala rörelser är ett brett och etablerat fält som engagerar forskare från en rad ämnen och teoribildningar. Sociala rörelser ¿ politik och kultur är den första boken på svenska som presenterar forskningsfältet och dessutom ger en

inblick i de mest tongivande rörelserna såväl i Sverige som internationellt. Boken återspeglar i hög grad den aktuella forskningsfronten.

I boken behandlas den globala rättviserörelsen både sett från Nord och från Syd, kvinnorörelsen i ett längre historiskt perspektiv, den fundamentalistiska muslimska jihad-rörelsen, Attac, ickevåldrörelsen och culture jamming. Andra exempel på aspekter som analyseras och diskuteras är kön, demokrati, symboliskt motstånd, konstruktionen av kollektiv identitet samt rörelsers emotionella och kognitiva arbete. Sammantaget ger boken en bred introduktion till sociala rörelser, både med utgångspunkt i etablerad rörelseteori och i de nya strömningar och influenser som utmanar och utvecklar rörelseteorin idag.

Sociala rörelser ¿ politik och kultur är en lärobok som passar på kurser om sociala rörelser på grundutbildningsnivå, samtidigt som den med fördel kan läsas som en översikt över svensk och nordisk forskning om sociala rörelser.