Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
824
Utgivningsdatum
2014-11-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kärre, Klas (red.) / Linde, Annika (red.) / Thelestam, Monica (red.)
Dimensioner
252 x 174 x 47 mm
Vikt
2149 g
ISBN
9789144038681
Medicinsk mikrobiologi och Immunologi (inbunden)

Medicinsk mikrobiologi och Immunologi

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-11-06
767
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Infektionssjukdomar är det globalt största hälsoproblemet och kunskap om mikrobiologi, immunologi och vårdhygien är allt viktigare för att behandla patienterna optimalt. Denna läroboks första del ger förståelse för hur kroppens immunförsvar arbetar för att motverka infektion. Den beskriver även mikroorganismernas struktur och de väsentliga virulensmekanismer de använder för att orsaka infektion. De bakteriearter, virus, svampar och parasiter som är relevanta för svensk sjukvård är ingående skildrade, liksom de metoder som används på laboratoriet för att diagnosticera dem.

Bokens kliniska del utgår från organ- och sjukdomsbilder. Här introduceras olika sjukdomstillstånd samt patogenesen vid dessa, provtagning och särskilda observandum vid tolkning av provsvaren. Dessutom tar boken upp sjukdomar som drabbar grupper av patienter: infektioner under graviditet och förlossning, barnsjukdomar och infektioner hos immunsupprimerade patienter. Avslutningsvis behandlas profylaktiska möjligheter, såsom vårdhygien och vaccination.

Med boken följer tillgång till bokens webbplats där bokens fullständiga text finns att tillgå, liksom sammanfattningar av de olika avsnitten, ordförklaringar, fördjupningsinformation samt fallbeskrivningar att öva sig på och befästa kunskapen med.

Boken vänder sig till studenter vid utbildningen till läkare, biomedicinare och biomedicinska analytiker, liksom till yrkesverksamma läkare och andra yrkesgrupper inom specialiteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicinsk mikrobiologi och Immunologi
  2. +
  3. Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi,... av Elsy Ericsson, Thomas Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 1252 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medicinsk mikrobiologi och Immunologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra kurslitteratur!
    Malin, 30 november 2015

    Mycket bra kurslitteratur som jag haft står användning av! Bra struktur, lätt att hitta det man söker och hyfsat lätt att förstå pga bra förklaringar.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Medicinsk mikrobiologi och Immunologi