Radiologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
848
Utgivningsdatum
2008-08-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 185 x 45 mm
Vikt
1940 g
SAB
Veah
ISBN
9789144038872
Radiologi (inbunden)

Radiologi

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2008-08-12
1147
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Radiologin är en av de kliniska specialiteter som växer snabbast och idag omfattar den klassisk röntgen, datortomografi, magnetkamera, nuklearmedicin, positronemissionstomografi och ultraljud.

Den tekniska utvecklingen har inneburit att vi förutom att avbilda olika organs morfologi och funktion också kan avbilda skeenden på cellulär, molekylär och atomnivå och ersätta tvådimensionella bilder med tredimensionella och virtuella bilder.

Radiologin kommer att spela en stor roll för den molekylära förståelsen av uppkomstmekanismen bakom sjukdomar. Den snabba digitala utvecklingen förenklar att kommunicera bilder och detta har gjort radiologin tillgänglig inte bara för radiologer utan även för ett stort antal medarbetare i vården.

Denna lärobok vänder sig främst till medicine kandidater och läkare, men genom sin utformning, bl.a. det stora antalet bilder med kommentarer, kan den också användas av andra yrkeskategorier som är under utbildning eller verksamma inom sjukvården.

 

Varje kapitel har skrivits av författare som utsetts av respektive subspecialitetsförening till Svensk Förening för Medicinsk Radiologi. Föreningen har subventionerat produktionen av boken så att så många som möjligt inom sjukvården ska ha möjlighet att införskaffa den.

Till boken finns en omfattande webbplats med bokens röntgenmaterial som gjorts sökbart för läsaren. För att få tillgång till materialet krävs en aktiveringskod. I varje bok finns en unik kod som efter aktivering är förbrukad. För att säkerställa att du som köpare får denna kod, är boken inplastad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Radiologi
  2. +
  3. Barnmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnmedicin av Katarina Hanséus, Hugo Lagercrantz, Tor Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 2294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Radiologi