Medarbetarskap i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Tengblad, Stefan (red.), Hällstén, Freddy (red.)
Dimensioner
255 x 225 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Qba
ISBN
9789144038988
Medarbetarskap i praktiken (häftad)

Medarbetarskap i praktiken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2006-04-01
388
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medarbetarskap, det vill säga hur medarbetare hanterar relationen till arbetsgivaren och till övriga medarbetare, har under senare år uppmärksammats i många företag och organisationer. Med utgångspunkt från begreppen ansvar, engagemang, förtroende och samarbete beskrivs hur medarbetarskap utövas inom olika delar av svenskt arbetsliv.
Författarnas huvudbudskap är att medarbetarskap, liksom ledarskap, bäst utvecklas genom att relationen mellan chef och medarbetare stärks. Detta kräver ett samspel mellan engagerade medarbetare och närvarande chefer. De menar också att ett positivt medarbetarskap förutsätter insiktsfulla ledare med ett välutvecklat personalansvar.
I boken får läsaren flera råd om hur ett konstruktivt medarbetarskap kan skapas. Andra viktiga teman som ingående diskuteras i boken är:
* hur arbetslivets förändringar påverkar medarbetarskapet, t.ex. internationalisering och framväxt av nya värderingsmönster
* dynamiken mellan individuellt och gemensamt medarbetaransvar samt hur strukturer och rutiner påverkar medarbetarskapet
* skillnader i medarbetarskap mellan offentlig och privat verksamhet
* etiska aspekter och hur ett mer myndigt medarbetarskap kan utvecklas.
Medarbetarskap i praktiken passar utmärkt som kurslitteratur vid universitetsutbildningar med inriktning mot arbetslivet. Den innehåller även värdefull läsning för chefer, personalvetare och medarbetare som vill öka sin kunskap om medarbetarskap och därigenom stärka relationen mellan chef och medarbetare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medarbetarskap i praktiken
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medarbetarskap i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok i studiesyfte
    Felicia Söderlind, 21 november 2014

    Den funkar även om du som inte studerar läser den, mycket i denna bok kan vara bra allmänkunskap också, det skadar aldrig med mer kunskap!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Medarbetarskap, det vill säga hur medarbetare hanterar relationen till arbetsgivaren och till övriga medarbetare, har under senare år uppmärksammats i många företag och organisationer.

Med utgångspunkt från begreppen ansvar, engagemang, förtroende och samarbete beskrivs hur medarbetarskap utövas inom olika delar av arbetslivet i Sverige. Författarnas huvudbudskap är att medarbetarskap, liksom ledarskap, bäst utvecklas genom att relationen mellan chef och medarbetare stärks. Detta kräver ett samspel mellan engagerade medarbetare och närvarande chefer. De menar också att ett positivt medarbetarskap förutsätter insiktsfulla ledare med ett välutvecklat personalansvar. I boken får läsaren flera råd om hur ett konstruktivt medarbetarskap kan skapas.

Andra viktiga teman som ingående diskuteras i boken är:

- hur arbetslivets förändringar påverkar medarbetarskapet, t.ex. internationalisering och framväxt av nya värderingsmönster

- dynamiken mellan individuellt och gemensamt medarbetaransvar samt hur strukturer och rutiner påverkar medarbetarskapet

- skillnader i medarbetarskap mellan offentlig och privat verksamhet

- etiska aspekter och hur ett mer myndigt medarbetarskap kan utvecklas.

Medarbetarskap i praktiken passar utmärkt som kurslitteratur vid universitetsutbildningar med inriktning mot arbetslivet. Den innehåller även värdefull läsning för chefer, personalvetare och medarbetare som vill öka sin kunskap om medarbetarskap och därigenom stärka relationen mellan chef och medarbetare.