Språkglädje : språklekar i förskola och skola (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Maria Jönsson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Eabfc.01,Eabfc.021
ISBN
9789144039008
Språkglädje : språklekar i förskola och skola (häftad)

Språkglädje : språklekar i förskola och skola

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2005-03-01
292
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För att barn ska kunna utveckla ett rikt språk behöver de uppmuntran o ch språklig stimulans. I denna bok presenteras en mängd rim, ramsor, f ingerlekar, hemliga språk, sånger, gåtor, talesätt, berättelselekar oc h andra former av språklekar och språkliga övningar.I ett inledande av snitt redogör författaren för olika faktorer som inverkar på barns spr åkförmåga samt tydliggör hur barns språk kan stimuleras på olika sätt. Författaren betonar att språklig medvetenhet, t.ex. om språkljud och orddelar, underlättar läsinlärningen. Hon visar också vilken betydelse föräldrarna har för barnens språkutveckling och ger praktiska råd om hur man kan skapa en god språklig miljö i hemmet, förskolan och skolan . Boken är avsedd som en kunskaps- och inspirationskälla för alla som möter barn i åldrarna 3 till 11 år.I denna andra reviderade upplaga ha r det tillkommit en mängd nya språklekar, talesätt och ordspråk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språkglädje : språklekar i förskola och skola
 2. +
 3. Samtalet som grund : om den första skriv- och läsutvecklingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtalet som grund : om den första skriv- och l... av Ulla Wagner (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Språkglädje : språklekar i förskola och skola. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Många bra tips på lekar
  Lärarstudent f-3, 25 december 2018

  Denna bok ger en många tips på olika lekar, rim och ramsor att köra med barnen för att träna upp deras språkliga medvetenhet!

 2. Språkglädje!
  Ida C, 15 april 2015

  Lite teori, många praktiska exempel på rim, ramsor, verser, fingerlekar och annat språkstimulerande. Välskriven och tydlig, även om man kanske hittar exempel lättar på internet. Här kopplas de dock till fakta och teorier.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann-Katrin Svensson

Bloggat om Språkglädje : språklekar i förskola och s...

Övrig information

För att barn ska kunna utveckla ett rikt språk behöver de uppmuntran och språklig stimulans. I denna bok presenteras en mängd rim, ramsor, fingerlekar, hemliga språk, sånger, gåtor, talesätt, berättelselekar och andra former av språklekar och språkliga övningar.

I ett inledande avsnitt redogör författaren för olika faktorer som inverkar på barns språkförmåga samt tydliggör hur barns språk kan stimuleras på olika sätt. Författaren betonar att språklig medvetenhet, t.ex. om språkljud och orddelar, underlättar läsinlärningen. Hon visar också vilken betydelse föräldrarna har för barnens språkutveckling och ger praktiska råd om hur man kan skapa en god språklig miljö i hemmet, förskolan och skolan.

Boken är avsedd som en kunskaps- och inspirationskälla för alla som möter barn i åldrarna 3 till 11 år.

I denna andra reviderade upplaga har det tillkommit en mängd nya språklekar, talesätt och ordspråk.