Sjukvårdsledning vid olycka och katastrof : från skadeplats till vårdplats (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nilsson, Heléne (medf.), Vikström, Tore (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 154 x 5 mm
Vikt
180 g
SAB
Vpj-c
ISBN
9789144039053
Sjukvårdsledning vid olycka och katastrof : från skadeplats till vårdplats (häftad)

Sjukvårdsledning vid olycka och katastrof : från skadeplats till vårdplats

Häftad Svenska, 2006-02-01
341
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Här beskrivs hur man upprättar en sjukvårdsledning både i ett skadeområde, på regional nivå och på sjukhus vid olycka och katastrof.

Boken utgår från innehållet i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd och hur dessa kan och bör tillämpas praktiskt.

I skadeområdet består oftast sjukvårdsledningen initialt av en första ambulans där personalen tar rollerna som sjukvårdsledare och medicinskt ansvarig. Boken beskriver hur dessa roller och deras olika ansvarsområden samt hur rapporter från ett skadeområde bör utformas.

Den regionala nivån med en tjänsteman i beredskap som larmmottagare beskrivs, samt hur denna funktion bör kunna initiera och själv utgöra regional sjukvårdsledning i ett tidigt skede.

Vid arbete i stab på regional samt lokal nivå krävs kunskap i stabsmetodik och därför finns även ett kapitel med ett förslag på hur det går att tillämpa rollerna som sjukvårdsledare och medicinskt ansvarig i stabsarbetet.

Boken är avsedd som kurslitteratur vid "PS - Prehospital Sjukvårdsledning" samt vid kurs i regional ledning.

Den är också lämplig vid andra utbildningar där det ingår att känna till eller kunna sjukvårdens ledningsstruktur och arbetssätt vid olycka, katastrof eller kris.

Boken vänder sig till all hälso- och sjukvårdspersonal som kan komma att arbeta i ett skadeområde, i en regional ledning eller leda den katastrofmedicinska verksamheten på ett sjukhus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjukvårdsledning vid olycka och katastrof : från skadeplats till vårdplats
  2. +
  3. Akut omhändertagande av trauma - - på skadeplats och akutmottagning (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akut omhändertagande av trauma - - på skadeplat... av Carina Elmqvist, Sofia Almerud Österberg (häftad).

Köp båda 2 för 733 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Sjukvårdsledning vid olycka och katastrof...

Övrig information

En viktig del inom katastrofmedicin är att vid en olycka eller katastrof alltid etablera en sjukvårdsledning. Denna bok beskriver innehållet i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd och hur dessa kan och bör tillämpas praktiskt vid upprättande av en sjukvårdsledning både i ett skadeområde, på regional nivå och på sjukhus vid olycka och katastrof.

I ett skadeområde består oftast sjukvårdsledningen initialt av en första ambulans där personalen tar rollerna som sjukvårdsledare och medicinskt ansvarig. Boken ger en praktisk beskrivning av dessa roller och deras olika ansvarsområden samt hur rapporter från ett skadeområde bör vara utformade. Den regionala nivån med en tjänsteman i beredskap som larmmottagare beskrivs, samt hur denna funktion bör kunna initiera och själv utgöra regional sjukvårdsledning i ett tidigt skede. Vid arbete i stab på regional samt lokal nivå krävs kunskap i stabsmetodik och därför finns även ett kapitel med ett förslag på hur det går att tillämpa rollerna som sjukvårdsledare och medicinskt ansvarig i stabsarbetet.

Boken är avsedd som kurslitteratur vid "PS - Prehospital Sjukvårdsledning" samt vid kurs i regional ledning. Den rekommenderas även som litteratur vid andra utbildningar där det ingår att känna till eller kunna sjukvårdens ledningsstruktur och arbetssätt vid olycka, katastrof eller kris. Boken vänder sig till all hälso- och sjukvårdspersonal som kan komma att arbeta i ett skadeområde, i en regional ledning eller leda den katastrofmedicinska verksamheten på ett sjukhus.