Evolutionsbiologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789144039848
Evolutionsbiologi (häftad)

Evolutionsbiologi

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-06-01
429
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken börjar med en grundlig genomgång av den logiska uppbyggnaden av evolutionsteorin, och de tre faktorer som främst påverkar evolutionen, nämligen variation, ärftlighet och selektion. Boken ger en översiktlig bild av hur olika idéer runt evolution utformats före, samtidigt med och efter Darwin. Den innehåller dessutom kapitel om evolutionär utvecklingsbiologi, hur nya arter uppstår samt hur man kan spåra den evolutionära historien. I slutet finns ett kapitel om människans evolution samt hur kön och könsroller uppstått. En rad kontroversiella begrepp såsom genetisk determinism, slumpens roll, själviska gener och socialdarwinism tas upp. Boken vänder sig till alla som är intresserade av evolutionsteori i allmänhet och förutsätter inga bakgrundskunskaper i biologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evolutionsbiologi
  2. +
  3. Fågel, fisk och folk - Från beteendeekologins forskningsfält

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågel, fisk och folk - Från beteendeekologins f... av Staffan Ulfstrand (häftad).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Evolutionsbiologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bra översikt av evolution
    Louise, 20 februari 2020

    En bra sammanfattning av evolution i lättläst form på svenska. Går in på lite historia av viktiga personer som har lett till de teorier vi har idag. Går sedan in på de olika delarna som leder till evolution.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Boken börjar med en grundlig genomgång av den logiska uppbyggnaden av evolutionsteorin, och de tre faktorer som främst påverkar evolutionen, nämligen variation, ärftlighet och selektion. Dessa tre faktorer behandlas senare utförligt i var sitt kapitel som berör genetisk och fenotypisk variation, vad ärftlighetsbegreppet innebär, hur selektion fungerar, samt skillnaden mellan selektion och slump. Boken innehåller dessutom kapitel om evolutionär utvecklingsbiologi, hur nya arter uppstår samt hur man kan spåra den evolutionära historien. Boken avslutas med ett kapitel om människans evolution samt hur kön och könsroller uppstått. Boken tar upp en rad kontroversiella begrepp såsom genetisk determinism, slumpens roll och socialdarwinism.

Boken syftar till att ge en allmän introduktion till evolutionsteorin och dess logiska uppbyggnad. Boken syftar dessutom till att ge den historiska bakgrunden till evolutionsteorin, samt en inblick i några av de viktigaste evolutionsbiologiska frågeställningarna.

Boken vänder sig i första hand till biologistuderande men kan även läsas av alla som är intresserade av evolutionsteori i allmänhet och förutsätter inga djupare bakgrundskunskaper i biologi.