Kärlek.nu : om Internet och unga med utvecklingsstörning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ohfhc,Vndi,Bv-c
ISBN
9789144039923
Kärlek.nu : om Internet och unga med utvecklingsstörning (häftad)

Kärlek.nu : om Internet och unga med utvecklingsstörning

Häftad Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Internet har på ett revolutionerande sätt skapat nya virtuella mötespl atser och förändrat kommunikationsformerna mellan människor. Numera ka n man ta kontakt med potentiella partners, flörta, förälska sig och sk apa relationer via cyberspace. Men i vilken mån används Internet och d en nya tekniken av unga med utvecklingsstörning för att exempelvis sök a partners? Används cyberspace som en ny social arena även bland dessa unga? Vad anser de själva om kärlek och sex på Internet? Vilka för- o ch nackdelar ser omsorgs- och särskolepersonal med Internet och utveck lingsstörning?Boken bygger på en kvalitativ intervjustudie med unga me d utvecklingsstörning och personal inom omsorg, särskole- och fritidsv erksamheter, och avser att ge svar på dessa och liknande frågor. Den v änder sig till alla som är intresserade av levnadsvillkoren för person er med utvecklingsstörning och av de nya kommunikationsformer som utve cklats via Internet. Främst är boken tänkt att användas inom vård- och omsorgsutbildningar, men även av personal som arbetar inom exempelvis omsorgs-, habiliterings- och särskoleverksamheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Löfgren-Mårtenson

Övrig information

Internet har på ett revolutionerande sätt skapat nya virtuella mötesplatser och förändrat kommunikationsformerna mellan människor. Numera kan man ta kontakt med potentiella partners, flörta, förälska sig och skapa relationer via cyberspace. Men i vilken mån används Internet och den nya tekniken av unga med utvecklingsstörning för att exempelvis söka partners? Används cyberspace som en ny social arena även bland dessa unga? Vad anser de själva om kärlek och sex på Internet? Vilka för- och nackdelar ser omsorgs- och särskolepersonal med Internet och utvecklingsstörning?

Boken bygger på en kvalitativ intervjustudie med unga med utvecklingsstörning och personal inom omsorg, särskole- och fritidsverksamheter, och avser att ge svar på dessa och liknande frågor. Den vänder sig till alla som är intresserade av levnadsvillkoren för personer med utvecklingsstörning och av de nya kommunikationsformer som utvecklats via Internet. Främst är boken tänkt att användas inom vård- och omsorgsutbildningar, men även av personal som arbetar inom exempelvis omsorgs-, habiliterings- och särskoleverksamheter.