Preventiv medicin : teori och praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Vnaaa
ISBN
9789144040158
Preventiv medicin : teori och praktik (häftad)

Preventiv medicin : teori och praktik

Häftad Svenska, 2008-03-01
724
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Är det möjligt att förebygga sjukdom och främja hälsa - och är det lönsamt?Med dagens snabba medicinska landvinningar och ökande vårdbehov hos en åldrande befolkning blir den kurativa medicinen allt dyrare. Samtidigt krymper sjukvårdsekonomin, utrymmet för god och mänsklig vård minskar, individens sociala utsatthet och sårbarhet för kronisk sjukdom tilltar.Den preventiva medicinen har förvånande nog fått liten plats i detta scenario. När vi nu effektivt kan förebygga allt fler sjukdomar, borde vi inte då bättre kunna bespara människor deras lidande och samhället dess sjukvårdskostnader? Preventivt arbete kräver en gränsöverskridande och multidisciplinär ansats, där medicin, epidemiologi, statistik, ekonomi, sociologi, psykologi, och andra vetenskaper samverkar. I denna nya och utvidgade utgåva presenterar 29 expterter sina samlade kunskaper och erfarenheter om hur vi kan begränsa och tygla de stora folksjukdomarna.

Boken behandlar skilda områden från tobaksbruk, alkoholanvändning, matvanor, motion och sömn över stressrelaterade livsproblem till en diskussion om våra vanligaste folksjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, cancer och olika tillstånd av psykisk ohälsa med syftet att visa fram var vi kan påverka genom konsekvent prevention - och hur vi kan utvärdera de förebyggande insatserna.Preventiv medicin vänder sig såväl till studerande inom medicin, folkhälso- och vårdvetenskaper som till praktiskt verksamma inom vården, men även till aktörer och organisationer utanför vårdapparaten med förebyggande och hälsofrämjande arbete på sitt program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Preventiv medicin : teori och praktik
  2. +
  3. Handbok i att använda ICF och ICF-CY

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i att använda ICF och ICF-CY av Mia Pless, Mats Granlund (häftad).

Köp båda 2 för 1075 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna