När marknaden kom till förorten : varlfrihet, konkurrens och symboliskt kapital i mångkulturella omfrådens skolor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2008-10-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 160 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Em
ISBN
9789144040172
När marknaden kom till förorten : varlfrihet, konkurrens och symboliskt kapital i mångkulturella omfrådens skolor (häftad)

När marknaden kom till förorten : varlfrihet, konkurrens och symboliskt kapital i mångkulturella omfrådens skolor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-10-27
329
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Marknadsliberala utbildningsreformer har präglat västvärlden under de senaste 15 åren. I den här boken presenterar författaren en grundlig genomgång av den internationella och svenska forskningen om valfrihet inom skolan och diskuterar polariseringen segregation-integration. Något som den offentliga debatten tenderar att reduceras till. Hur reagerar mångkulturella skolor och deras elever, i Malmö och Stockholm, när marknaden i form av valfrihet, skolpeng, konkurrens, status och rykte etablerar sig som ett av de starkaste skolutvecklingsincitamenten. Vilka är konkurrenterna? Är det kommunala innerstadsskolor med svenska elever i majoritet? Eller fristående religiösa och allmänprofilerade skolor? Eller mångkulturella grannskolor? Författaren avslutar boken med en vetenskaplig analys och några policyförslag på hur valfriheten kan användas som ett instrument för att öka effektiviteten och minska de sociala skillnaderna. Boken vänder sig till alla de som är intresserade av utbildningsfrågor i välfärdsstaten. Den lämpar sig särskilt som litteratur för studenter på lärarutbildningar och samhällsvetenskapliga program samt för verksamma lärare, rektorer, skoladministratörer och politiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När marknaden kom till förorten : varlfrihet, konkurrens och symboliskt kapital i mångkulturella omfrådens skolor
  2. +
  3. Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segregation, gränser och möjliggörande interventioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segr... av Nihad Bunar, Mirjam Hagström, Carlos Rojas (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nihad Bunar