Toddlarkultur : om ett- och tvååringars sociala umgänge i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2008-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Inger Lindelöf
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Eab
ISBN
9789144040202
Toddlarkultur : om ett- och tvååringars sociala umgänge i förskolan (häftad)

Toddlarkultur : om ett- och tvååringars sociala umgänge i förskolan

(5 röster)
Häftad Svenska, 2008-02-01
249
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Toddlarkultur är den kultur som skapas under ett- och tvååriga barns sociala umgänge i förskolan. Ordet toddlare är hämtat från engelskan och betyder "den som tultar". Författaren framhåller att toddlarkroppen är själva ankaret i barnens lekfulla samvaro. Med denna kropp i livlig rörelse kan flera barn leka både länge och med få konflikter. Leken äger vanligtvis rum kring stora föremål och utan hjälp från äldre barn eller vuxna. Författaren berättar hur de små barnen utvecklar humor, lekrutiner och hälsningsceremonier. I boken beskriver författaren hur kroppslig snarare än språklig samverkan präglar de här barnens kultur, handlingar som säger oss vuxna hur de gör sina relationer. En kultur som är meningsfull för den som lär sig förstå den. Småbarnspedagogikens uppgift måste därmed ha en tydlig inriktning på lekkulturen och relationerna mellan barnen och visa förskolans speciella värde för de minsta. Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolan samt psykologer, logopeder och andra yrkesgrupper med intresse för små barns utveckling och kommunikation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Toddlarkultur : om ett- och tvååringars sociala umgänge i förskolan
  2. +
  3. Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omsorg i en förskola på vetenskaplig grund av Bim Riddersporre, Barbro Bruce, Charlotte Pegetti, Annika Åkerblom, Eva Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunvor Løkken

  • Observation och intervju i förskolan

    Frode Søbstad, Gunvor Løkken

    Kunskaper i observation som metod är en förutsättning för praktiskt pedagogiskt arbete, likaså att kunna lyssna till barnen och samtala med dem utifrån deras perspektiv.Enkelt men grundligt och systematiskt redogör författarna i denna bok för obse...