Barnlitteraturanalyser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
G.092
ISBN
9789144040288

Barnlitteraturanalyser

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2008-05-01
275 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barnlitteratur handlar om barn, men speglar på olika sätt vuxnas bild av vad barndomen innebär. Böckerna blir en arena där begrepp som barn och barndom definieras, omförhandlas och ifrågasätts.

I denna antologi lyfter några av de ledande forskarna inom fältet fram den mångfald av barn och barndomar som gestaltas i barnlitteraturen, men problematiserar också hur barn skildras. De olika artiklarna diskuterar barnböcker ur bland annat klass-, etnicitets- och genusperspektiv. I antologin behandlas barnlitteraturklassiker som Elsa Beskows bilderböcker sida vid sida med de moderna berättelserna om Alfons, Sparvel och Gittan. Huvudfokus ligger på det sena 1900-talets barnlitteratur, men några av bidragen gör också kopplingar såväl bakåt i tiden som utanför Sveriges gränser.

Boken vänder sig till studenter i litteraturvetenskap och till blivande och verksamma lärare i förskola och på grundskolenivå, men kan även med god behållning läsas av alla med intresse för barnlitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnlitteraturanalyser
  2. +
  3. I litteraturens underland : Festskrift till Boel Westin

De som köpt den här boken har ofta också köpt I litteraturens underland : Festskrift till Boe... av Maria Andersson, Elina Druker, Kristin Hallberg (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnlitteraturanalyser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant om barnböcker
    anna83, 14 augusti 2011

    Boken tar upp mycket om barnböcker, och analyser av dessa, t.ex. av idyller i Astrid Lindgrens och Elsa Beskows böcker, djur i bilderböcker, den fiktiva dagboken och mycket annat.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Barnlitteraturanalyser