Barnlitteraturanalyser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
G.092
ISBN
9789144040288
Barnlitteraturanalyser (häftad)

Barnlitteraturanalyser

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2008-05-01
323

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Barnlitteratur handlar om barn, men speglar på olika sätt vuxnas bild av vad barndomen innebär. Böckerna blir en arena där begrepp som barn och barndom definieras, omförhandlas och ifrågasätts. I denna antologi lyfter några av de ledande forskarna inom fältet fram den mångfald av barn och barndomar som gestaltas i barnlitteraturen, men problematiserar också hur barn skildras. De olika artiklarna diskuterar barnböcker ur bland annat klass-, etnicitets- och genusperspektiv. I antologin behandlas barnlitteraturklassiker som Elsa Beskows bilderböcker sida vid sida med de moderna berättelserna om Alfons, Sparvel och Gittan. Huvudfokus ligger på det sena 1900-talets barnlitteratur, men några av bidragen gör också kopplingar såväl bakåt i tiden som utanför Sveriges gränser. Boken vänder sig till studenter i litteraturvetenskap och till blivande och verksamma lärare i förskola och på grundskolenivå, men kan även med god behållning läsas av alla med intresse för barnlitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnlitteraturanalyser
 2. +
 3. Skönlitteratur för barn och unga : historik, genrer, termer, analyser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönlitteratur för barn och unga : historik, ge... av Lena Kåreland (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barnlitteraturanalyser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven
  Maria, 4 mars 2019

  Författat av verksamma barnlitteraturforskare vid Stockholms universitet. Tydliga och genomtänkta texter. Användbart både för lärare i grundskola och studenter på universitetet. Mycket bra!

 2. Intressant om barnböcker
  anna83, 14 augusti 2011

  Boken tar upp mycket om barnböcker, och analyser av dessa, t.ex. av idyller i Astrid Lindgrens och Elsa Beskows böcker, djur i bilderböcker, den fiktiva dagboken och mycket annat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna