Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2014-11-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
247 x 171 x 22 mm
Vikt
890 g
SAB
Vef
ISBN
9789144040479
Klinisk neuropsykologi (häftad)

Klinisk neuropsykologi

(7 röster)
Häftad Svenska, 2014-11-11
428
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Klinisk neuropsykologi är en grundbok om sambandet mellan beteendet och hjärnans funktioner. Denna andra, reviderade och utökade upplaga har en ny struktur och innehåller flera nya kapitel. Del I inleds med en teoretisk beskrivning av Hjärnans funktionella organisation och modeller för de viktigaste funktionsområdena, som uppmärksamhet, emotioner, språk, minne, spatial förmåga och exekutiva funktioner.

I del II beskrivs Neuropsykologisk utredning och diagnostik. Här finns anvisningar för undersökning och bedömning med psykologiska test samt beskrivning av olika metoder för att avbilda hjärnans struktur och funktion.

Del III, Skador och störningar, innehåller två avdelningar, den första beskriver de vanligaste somatiska tillstånden, som traumatiska hjärnskador, stroke, tumörer, epilepsi och degenerativa hjärnsjukdomar. I den andra avdelningen beskrivs neuropsykiatriska tillstånd som adhd och autismspektrum, samt psykos, demens, substansmissbruk och toxiska effekter av olika ämnen.

Del IV, Behandling och åtgärder, är betydligt utökad, och tar upp utvecklingen inom neuropsykologisk rehabilitering, som resulterat i att vi nu kan erbjuda evidensbaserade åtgärder för många av de problem som skador och störningar i hjärnans funktioner kan medföra.

Klinisk neuropsykologi vänder sig till alla som behöver kunskaper om hjärnan och beteendet; främst blivande psykologer, studenter och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, skola och i olika typer av omsorgsverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk neuropsykologi
 2. +
 3. Kognitiv neurovetenskap : nya teorier och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kognitiv neurovetenskap : nya teorier och tillä... av Lars Nyberg (häftad).

Köp båda 2 för 820 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • E-hälsa - - innovationer, metoder, interventioner och perspektiv

  Gunvor Gard, Anita Melander Wikman, Käte Alrutz, Aniko Bartfai, Birgitta Bergvall-Kåreborn

  E-hälsa - innovationer, metoder, interventioner och perspektiv tar upp definitioner och modeller för e-hälsa, metoder och processer att utveckla e-hälsa samt beskrivningar av olika projekt inom området. Boken visar på hur informations- och kommuni...

 • Psykologutlåtanden och intyg

  Ulla-Britt Selander, Håkan Nyman

  Många barn, ungdomar och vuxna utreds och bedöms av psykologer. Resultaten dokumenteras i utlåtanden till de närmast berörda, och ibland även i intyg till myndigheter och andra instanser. I denna bok ges en ingående handledning i konsten och hantv...