Utbildning, kompetens och arbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Abrahamsson, Kenneth
Dimensioner
220 x 153 x 25 mm
Vikt
665 g
SAB
Oha,Qbfbc
ISBN
9789144041360
Utbildning, kompetens och arbete (häftad)

Utbildning, kompetens och arbete

Häftad Svenska, 2002-11-01
404
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Syftet med denna bok är att ge en översiktsbild av forskning om samspelet mellan utbildning, yrkesverksamhet och lärande. Avsikten är också att överbrygga klyftan mellan en i huvudsak utbildningsinriktad forskning och en forskning med tonvikt på lärande, utveckling och förändring. Fokus är kompetensförsörjningen till och inom arbetslivet. Uppmärksamhet ägnas även överutbildning och underlärande, dvs. den klassiska frågan om matchning mellan utbud och efterfrågan. Innehållet belyser även yrkesbegreppet och hur kvalifikationskraven ändras eller är stabila över tid i olika verksamheter samt villkoren för lärande på arbetsplatsen.

Förutom en översikt av aktuell svensk forskning syftar boken till att skapa underlag för policyutveckling och konkreta insatser när det gäller villkoren för kompetensförsörjning och lärande i arbetslivet. Boken riktar sig till utbildningar i högskolan i allmänhet och lärarutbildningar i synnerhet med syfte att skapa ökad insikt om hur kunskap utvecklas och nyttiggörs i utbildning och arbetsliv. En annan målgrupp är politiker, utbildningsplanerare och företrädare för arbetsmarknadspolitik och arbetsmarknadens parter med intresse för hur utbildning, arbetsmarknad och välfärd utvecklas i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildning, kompetens och arbete
  2. +
  3. Position Sverige : om innovation, hållbarhet och arbetsmarknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Position Sverige : om innovation, hållbarhet oc... av Catharina Barkman, Johan Bergenäs, Sofia Börjesson, Charles Edquist, Niklas Ekdal (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utbildning, kompetens och arbete