Handledningens dilemman och möjligheter : erfarenheter från förskola och skola (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Persson, Sven (red.), Rönnerman, Karin (red.)
Dimensioner
223 x 156 x 10 mm
Vikt
238 g
SAB
Eab
ISBN
9789144041995
Handledningens dilemman och möjligheter : erfarenheter från förskola och skola (häftad)

Handledningens dilemman och möjligheter : erfarenheter från förskola och skola

Häftad Svenska, 2005-01-01
227
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I denna bok diskuteras handledningens principer och mål utifrån konkreta projekt i skolor och förskolor. Det är personliga betraktelser över såväl egna insatser som reflektioner över vad handledning och stöd betyder för den pedagogiska utvecklingen. Bidragen i boken kretsar kring hur handledare kan utveckla pedagogers tänkande och undervisning. Det kan exempelvis gälla dilemman som uppstår då högskola och skola samverkar kring skolutveckling och lärares kompetensutveckling. Men det handlar också om erfarenheter från utvecklingsarbete med arbetslag beskrivet ur en skolledares perspektiv, om handledning av arbetslag i förskolan samt om handledares kunskapsutveckling tillsammans med en grupp pedagoger i skolan. Dessutom problematiseras handledningens syfte att verka för yrkesmässig växt och utveckling. Handledningens dilemman och möjligheter vänder sig till studerande i lärarutbildning, magisterutbildning och rektorsutbildning. Den riktar sig också till verksamma lärare och skolledare med intresse för handledning och skolutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handledningens dilemman och möjligheter : erfarenheter från förskola och skola
  2. +
  3. Språkglädje : språklekar i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkglädje : språklekar i förskola och skola av Ann-Katrin Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

I denna bok diskuteras handledningens principer och mål utifrån konkreta projekt i skolor och förskolor. Det är personliga betraktelser över såväl egna insatser som reflektioner över vad handledning och stöd betyder för den pedagogiska utvecklingen.

Bidragen i boken kretsar kring hur handledare kan utveckla pedagogers tänkande och undervisning. Det kan exempelvis gälla dilemman som uppstår då högskola och skola samverkar kring skolutveckling och lärares kompetensutveckling. Men det handlar också om erfarenheter från utvecklingsarbete med arbetslag beskrivet ur en skolledares perspektiv, om handledning av arbetslag i förskolan samt om handledares kunskapsutveckling tillsammans med en grupp pedagoger i skolan. Dessutom problematiseras handledningens syfte att verka för yrkesmässig växt och utveckling.

Handledningen dilemman och möjligheter vänder sig till studerande i lärarutbildning, magisterutbildning och rektorsutbildning. Den riktar sig också till verksamma lärare och skolledare med intresse för handledning och skolutveckling.