Litteraturhistoriens grundbegrepp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Elleström, Lars
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
460 g
SAB
G
ISBN
9789144042558

Litteraturhistoriens grundbegrepp

(8 röster)
Inbunden, Svenska, 2004-01-01
302 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ordning och reda, systematik och klassificering utgör all vetenskaps början. Som varje vetenskapsgren har litteraturhistorien sitt särskilda sätt att ordna stoffet och sitt eget förråd av termer och begrepp. Period, genre, nationallitteratur, troké, barock och tragedi - vad menas egentligen med sådana ord? Hur används de och hundratals liknande? Samtidigt som Litteraturhistoriens grundbegrepp lämnar svar på dessa frågor visar den på det varierande och ibland motsägelsefulla i olika perioders och forskares terminologi och sätt att närma sig diktkonsten.

Mycket har hänt sedan Staffan Bergsten gav ut den första upplagan av denna bok. För revisionen i föreliggande upplaga svarar en yngre forskare, Lars Elleström, som kompletterar med dagens sätt att se på gamla frågor, som t.ex. den litteraturhistoriska kanon. Han har också sörjt för att nyare skönlitterära texter förts in som belysande exempel.

Framställningssättet är genomgående resonerande och analyserande, men tack vare ett utförligt register kan boken också tjäna som uppslagsbok.

Boken är avsedd för studenter i litteraturvetenskap vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturhistoriens grundbegrepp
  2. +
  3. Epikanalys : En Introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Epikanalys : En Introduktion av Claes-Göran Holmberg, Anders Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Litteraturhistoriens grundbegrepp