Empatisk kommunikation : giraffspråket i pedagogiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Inger Lindelöf
Dimensioner
235 x 157 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Eab,Doe
ISBN
9789144042589
Empatisk kommunikation : giraffspråket i pedagogiken (häftad)

Empatisk kommunikation : giraffspråket i pedagogiken

(2 röster)
Häftad Svenska, 2004-05-01
214
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Giraffspråket är ett kommunikationsverktyg som lär oss att be om vad vi behöver utan att trampa andra på tårna. Med giraffspråket försöker man i samtal och vid konflikter uttrycka fyra saker: vad man ser och hör, vad man känner inför vad den andre säger, vilka behov man har och vad den andre kan göra för att uppfylla dem. Man är dessutom uppmärksam på att det som man ser inte är hela bilden. Man försöker helt enkelt utröna den andres känslor och behov - man utvecklar sin empatiska förmåga.

Alla pedagoger kan använda giraffspråket som ett samtalsverktyg för att bygga upp sunda relationer med barn, möta föräldrar på ett fruktbart sätt och förebygga utbrändhet hos personalen inom skola och omsorg.

Boken är avsedd för lärarutbildningen och för fortbildning av yrkesgrupper inom skola och omsorg. Den erbjuder även värdefull läsning för föräldrar och alla andra som vill lära sig att behärska empatisk kommunikation bättre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Empatisk kommunikation : giraffspråket i pedagogiken
  2. +
  3. Nonviolent Communication : ett språk för livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nonviolent Communication : ett språk för livet av Marshall B Rosenberg (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Bokens författare Bodil Weirsøe är pedagog och forskare i empatisk kommunikation vid universitetet i Ålborg. Hon arbetar som lärarutbildare och konsult med pedagogers kommunikation. Ett av kapitlen är författat av Ylva Ellneby, som är författare, förskollärare, tal- och specialpedagog. Hon är en mycket uppskattad föreläsare samt arbetar som handledare och konsult i förskolan.