Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2004-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Andersson, Gerhard (medf.)
Illustratör/Fotograf
Maja Björk
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
460 g
SAB
Vlbdö,Vjbe
ISBN
9789144042978

Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2004-03-01
389
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Sverige har ca 15 procent av befolkningen tinnitus - upplevelsen av ljud utan yttre källa. En del får stora problem med bland annat sömn, koncentration, nedstämdhet, irritation, oro, ljudkänslighet och hörsel. Denna bok utgör en pedagogisk, utförlig och strukturerad behandlingsmanual som hjälper den som lider av tinnitus att minska besvären och höja livskvaliteten. Behandlingen vilar på kognitiv beteendeterapeutisk (KBT) grund och har gett goda resultat i forskningsstudier och vid klinisk användning. Boken är till för vårdpersonal som kommer i kontakt med tinnitusdrabbade, den som besväras av tinnitus och den som vill lära sig mer om tinnitus, tinnitusbesvär och KBT. Behandlingsmanualen kan användas både som självhjälpsbehandling och underlag för mer traditionell behandling, t.ex. i grupp. Den innehåller konkreta exempel och tydliga beskrivningar av olika behandlingsmetoder. Många av dessa, t.ex. tillämpad avslappning, sömn- och koncentrationsråd och hur negativa tankar kan analyseras och hanteras, kan tillämpas även på andra problemområden. Boken ger en tydlig och konkret inblick i dessa och andra kognitiva och beteendeterapeutiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkelt skriven med tydliga övningar. En verklig hjälp...
    Calle B, 15 maj 2013

    Enkelt skriven med tydliga övningar. En verklig hjälp till självhjälp när det kommer till att lära sig leva med sin tinnitus och de besvär man upplever av den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

I Sverige har ca 15 procent av befolkningen tinnitus upplevelsen av ljud utan yttre källa. En del får stora problem med bland annat sömn, koncentration, nedstämdhet, irritation, oro, ljudkänslighet och hörsel. Denna bok utgör en pedagogisk, utförlig och strukturerad behandlingsmanual som hjälper den som lider av tinnitus att minska besvären och höja livskvaliteten. Behandlingen vilar på kognitiv beteendeterapeutisk (KBT) grund och har gett goda resultat i forskningsstudier och vid klinisk användning.

Boken är till för vårdpersonal som kommer i kontakt med tinnitusdrabbade, den som besväras av tinnitus och den som vill lära sig mer om tinnitus, tinnitusbesvär och KBT. Behandlingsmanualen kan användas både som självhjälpsbehandling och underlag för mer traditionell behandling, t.ex. i grupp. Den innehåller konkreta exempel och tydliga beskrivningar av olika behandlingsmetoder. Många av dessa, t.ex. tillämpad avslappning, sömn- och koncentrationsråd och hur negativa tankar kan analyseras och hanteras, kan tillämpas även på andra problemområden. Boken ger en tydlig och konkret inblick i dessa och andra kognitiva och beteendeterapeutiska tekniker.