Botanik : systematik, evolution, mångfald (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
255 x 220 x 30 mm
Vikt
1655 g
SAB
Ufhc
ISBN
9789144043043
Botanik : systematik, evolution, mångfald (inbunden)

Botanik : systematik, evolution, mångfald

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-05-01
1018
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken ger en bred översikt över växtvärlden och dagens syn på växternas inbördes släktskap. Det nya växtsystemet presenteras frikostigt med de flesta exempel från nordiska länder. Även sådana organismgrupper som inte är växter men som av tradition förs till botanikämnet, alger och svampar, är med. Läsaren får en gedigen bakgrund till de evolutionära processer som ligger bakom mångfalden och ämnen som pollinations- och reproduktionsbiologi och växtgeografi är utförligt presenterade. Som en bakgrund finns kapitel om botanikämnets utveckling samt metoder för klassificering och namngivning av växter. Det har länge funnits ett behov av en lärobok på svenska som presenterar det nya växtsystemet och moderna teorier bakom växtvärldens utveckling. Bokens uppläggning speglar ett nytänkande, även ur pedagogisk synvinkel. Allt bildmaterial är nyproducerat för att ge bästa tänkbara förståelse. Botanik - systematik, evolution, mångfald är en grundbok för akademiska studier i botanik men användbarheten är mycket bredare än så. Boken kan användas av alla som intresserar sig för växter, i folkhögskolor, i olika stadier av trädgårdsutbildning, i studiecirklar samt av lärare och elever på gymnasiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Botanik : systematik, evolution, mångfald
 2. +
 3. Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten vi delat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten... av Elsa Billgren, Sofia Wood (inbunden).

Köp båda 2 för 1247 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Botanik : systematik, evolution, mångfald. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt svårläst bok
  Christina Lj, 21 februari 2021

  Kan vara bra att veta att bokens innehåll ligger på en mkt hög nivå. Absolut inget för de som är "gröna" :) inom botanik.
  Jag tycker också att den är opedagogisk. Det är en sak att det finns en massa termer inom botanik, det får man bara plugga in. Men det går att förklara på ett mycket bättre sätt. Det hade varit mycket bättre om författarna bemödat sig om att skriva texten i olika "svårighetsskikt". På så sätt kan kunskap byggas upp steg för steg.
  Kan vara så att boken är till för ... Läs hela recensionen

 2. Över lag en bra kursbok
  LCB, 25 november 2014

  Bra med ordlista och översättningar mellan svenska och engelska facktermer (kommer till stor nytta i vidare studier). Enda lilla smolket i bägaren är att boken fortfarande är i första upplaga, då verket som helhet hade förtjänat att ett antal smärre korrekturfel åtgärdades.

 3. Kurslitteratur
  KHn, 13 november 2014

  En av de bästa kursböcker jag har haft.
  Inte översatt utan skriven på svenska.
  Kompakt utan en massa onödigt snack.

 4. Sällsynt med högskolelitteratur på svenska...
  Äventyrare, 11 november 2014

  Jag uppskattar att man slipper sitta och översätta en amerikansk/engelsk bok som jag ofta fått göra i andra kurser. Och att det inte bara är en svensk översättning utan faktiskt svenska författare med goda kunskaper i botanik!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna