Det splittrade Israel? : politiska och sociala skiljelinjer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Ocf-oafi
ISBN
9789144043142
Det splittrade Israel? : politiska och sociala skiljelinjer (häftad)

Det splittrade Israel? : politiska och sociala skiljelinjer

Häftad Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

"Boken innehåller många intressanta kartläggningar och väl underbyggda analyser. Kapitlen avslutas med författarens egna slutsatser. Språket är rakt och enkelt." (Kent Lidman, Bibliotekstjänst 2006:22) .
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det splittrade Israel? : politiska och so...

Övrig information

Från att ha varit en stat som i stor utsträckning betraktats som unik, har Israel allt mer kommit att betraktas som en stat bland andra. Isabell Schierenbeck tar fasta på ett antal sociala och politiska konfliktlinjer och visar hur det israeliska samhället och politiska landskapet har förändrats med avseende på intressekonflikter, mobilisering och de organisationer och partier som skapas i dess kölvatten. Skiljelinjen mellan judar och palestinier, ashkenazim och mizrahim, religiösa och sekulariserade, infödda och invandrade, samt vänster- och högerpolitiker analyseras ingående. Författaren pekar på vikten av att behandla den israeliska statsbildningen enligt samma principer som vi behandlar andra stater.

Boken vänder sig till studenter och forskare på universitet och högskola, samt alla som är intresserade av israelisk politik.