Språkporten - för svenska som andraspråk A och B (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
170 x 250 x 20 mm
Vikt
780 g
SAB
Fct
ISBN
9789144043807
Språkporten - för svenska som andraspråk A och B (häftad)

Språkporten - för svenska som andraspråk A och B

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Språkporten är den sista delen i vår serie för SFI/Svenska som andraspråk
Bokens lite längre och svårare sakprosa, med texter framförallt från dagspressen, gör det möjligt att utveckla elevernas förmåga att använda svenska språket på en högre nivå.
CD-Rom ingår inte utan istället finns länk till materialet digitalt. Här finns omfattande möjligheter att fortsätta träna ordkunskap, hörförståelse, ordbildning och grammatik.)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språkporten - för svenska som andraspråk A och B. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bäst på marknaden
    Alex (Borås), 22 mars 2010

    Språkporten har ett varierat innehåll som är fördelat på olika teman. Det finns ett rikligt antal övningar i boken och fler på Cd:n. Den passar utmärkt för inlärare på avancerad nivå, både i klassrummet och för självstudier. Mina studenter brukar spontant säga att boken är fantastisk!

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Språkporten är den sista delen i vår serie för SFI/Svenska som andraspråk och följer vårt framgångsrika koncept baserat på bok + interaktivt material på nätet. Bokens lite längre och svårare sakprosa gör det möjligt att utveckla elevernas förmåga att använda svenska språket på en högre nivå. På medföljande cd-rom kan man läsa och lyssna på samtliga texter. Här finns även omfattande möjligheter att fortsätta träna ordkunskap, hörförståelse, ordbildning och grammatik. Språkporten täcker kursplanen i Svenska som andraspråk, både för A- och B-kursen, och riktar sig till elever på ungdomsgymnasiet, komvux, bildningsförbundens kurser samt högskolans Tisus-kurser.

Texterna är tematiskt ordnade kring ämnen som intresserar och skapar debatt: Mytomspunna personer, Familj, Typiskt svenskt?, Kommunikation, Språket och Resor. Diskussions- och skrivuppgifter samt litteraturtips finns till varje tema.

Utförliga ordlistor finns i anslutning till alla texter. Ordbildning, fraser och grammatik tränas utifrån exempel hämtade ur texterna.

Till varje bok hör en cd-rom. Här kan eleven träna vidare på egen hand vid en dator, i sin egen takt.

Alla texter finns inlästa så att man kan läsa och lyssna samtidigt. Svåra ord är markerade i texterna och förklaras när man klickar på dem.

Med våra interaktiva träningsprogram finns möjlighet att träna extra på ordbildning och grammatik. På samma sätt tränar man upp sitt ordförråd.

Förutom bokens alla ord kan man arbeta vidare i ett extra ordträningsprogram ¿ Öva främmande ord. Här tränas 840 vanligt förekommande främmande ord!

När man tränat färdigt har man möjlighet att testa sina kunskaper med hjälp av kapiteltest.