Linjär algebra med vektorgeometri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 157 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Tche
ISBN
9789144044187
Linjär algebra med vektorgeometri (häftad)

Linjär algebra med vektorgeometri

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-05-01
553
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok riktar sig till nybörjare i matematik vid universitet och högskolor. Den är indelad i tre delar. Den första delen behandlar linjära ekvationssystem och matriser och den andra vektorgeometri i planet och rummet. Den tredje delen innehåller en framställning av teorin för linjära rum och den har samma disposition som den andra om vektorgeometri.

I boken finns ungefär 150 genomräknade exempel och över 300 övningar med svar. Läroboken täcker den första kursen i linjär algebra vid tekniska högskolor och universitet. Genom sin uppbyggnad kan den också användas på högskoleingenjörsutbildningarna där man t.ex. kan koncentrera sig på de båda första delarna. Övningsbok kan beställas separat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Linjär algebra med vektorgeometri
  2. +
  3. Lineär algebra med vektorgeometri - Övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lineär algebra med vektorgeometri - Övningsbok av Fredrik Albertson (häftad).

Köp båda 2 för 868 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Tengstrand

Övrig information

Denna bok riktar sig till nybörjare i matematik vid universitet och högskolor. Den är indelad i tre delar. Den första delen behandlar linjära ekvationssystem och matriser och den andra vektorgeometri i planet och rummet. Den tredje delen innehåller en kort och koncis framställning av teorin för linjära rum och den har samma disposition som den andra om vektorgeometri. Läsaren kan därigenom se hur teorin för vektorer i rummet, där åskådningen utgör ett stöd för begreppsbildningen, kan generaliseras till en mer abstrakt struktur.

I boken finns ungefär 150 genomräknade exempel och över 300 övningar med svar. Många av dem är hämtade från tillämpningarna. Läroboken täcker den första kursen i linjär algebra vid tekniska högskolor och universitet. Genom sin uppbyggnad kan den också användas på högskoleingenjörsutbildningarna där man t.ex. kan koncentrera sig på de båda första delarna.