Komparativ metod - - Förståelse genom jämförelse (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (0.9 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144044545
Komparativ metod - - Förståelse genom jämförelse (e-bok)

Komparativ metod - - Förståelse genom jämförelse (e-bok)

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2013-05-28
164
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur kan teorier om politik prövas och utvecklas?

Ett svar på frågan är genom komparativa analyser. Att jämföra exempelvis olika länder ger goda möjligheter att såväl pröva som utveckla teorier om politik. Detta har medfört att komparativa metoder har blivit viktiga för utvecklingen av vår förståelse av politik. Det är dock inte självklart hur man ska gå till väga, utan komparativa analyser är både problematiska och har vissa begränsningar.

Denna bok behandlar de möjligheter och begränsningar komparativ metod erbjuder. Bokens kapitel behandlar frågor om syften som finns med komparativa studier, hur komparativa studier läggs upp och utformas för att undvika fallgropar samt klargör logiken bakom en komparativ analys och beskriver hur komparativa nivåer kan upprättas. I boken presenteras även en didaktisk modell för hur komparativ metod och olika tankar kring detta kan introduceras i samhällsvetenskaplig undervisning.

Boken är främst avsedd för statsvetenskapliga studier. Men eftersom komparativ metod även förekommer inom andra ämnen kan den användas brett inom det samhällsvetenskapliga och humanistiska fält som studerar politik och samhälle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Denk