Fånga vardagen - Ett tvärvetenskapligt perspektiv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (0.9 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2007-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144044644
Fånga vardagen - Ett tvärvetenskapligt perspektiv (e-bok)

Fånga vardagen - Ett tvärvetenskapligt perspektiv (e-bok)

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2007-08-09
132
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Ibland kan den allra enklaste och mest vardagliga sak vara ogenomförbar och ibland kan samma sak gå hur lätt som helst. Vad är det som styr våra handlingsmöjligheter? Hur kan man identifiera mönster och vanor i människors uppenbarligen mycket variationsrika och komplexa vardagsliv?

I den här boken hanteras dessa frågor från ett tvärvetenskapligt perspektiv, där en beskrivning av familjen Johanssons vardag används som utgångspunkt för att reflektera över vardagliga situationer som människan ställs inför i sitt hushåll och i samhället. Problematiken betraktas utifrån den enskilda människans plats i tillvaron, där hon ständigt måste göra avvägningar för att passa ihop alla omgivningens möjligheter och krav med det egna hushållets behov och resurser.

Författarna har varierande vetenskapliga ingångar och tillsammans visar de hur man kan gå tillväga för att studera vardagens komplexitet.

Boken är lämplig för alla med intresse för samhällsförändring, familjepolitik, samhällsplanering, samt relationen mellan förvärvsarbete och familjeliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »