Funktionshinderspolitik - - en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144044927
Funktionshinderspolitik - - en introduktion (häftad)

Funktionshinderspolitik - - en introduktion

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-17
418
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Funktionshinderspolitiken ska säkerställa att personer med funktionsnedsättning har samma möjligheter som andra i samhället. Denna bok är tänkt att ge en bred introduktion till detta politikområde och dess idémässiga grund.

En historisk bakgrund ges till hur politiken har utvecklats från segregering till att alltmer handla om mänskliga rättigheter. Olika teorier och modeller om funktionshinder belyses. Även kopplingen mellan funktionshinderspolitiken och den svenska välfärdsmodellen berörs.

Den internationella utvecklingen och EU har fått allt större betydelse inom funktionshinderspolitiken, inte minst den ökade användningen av diskrimineringslagstiftning. Författarna uppmärksammar särskilt FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och hur den togs fram.

Boken vänder sig till studenter inom samhälls- och vårdvetenskapliga utbildningar samt till yrkesverksamma och andra med intresse för funktionshinderspolitik och mänskliga rättigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Funktionshinderspolitik - - en introduktion
 2. +
 3. Funktionshinder - vad är det? : om olika skador, sjukdomar och funktionsnedsättningar som till följd av brister i samhället leder till funktionshinder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Funktionshinder - vad är det? : om olika skador... av Raoul Dammert (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Funktionshinderspolitik - - en introduktion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Funktionshinderspolitik - en introduktion
  GW, 4 januari 2012

  Boken är mycket bra och intressant att läsa för studenter inom handikapp- och rehabiliteringsvetenskap, samhälls- och vårdutbildningar samt yrkesverksamma inom området människor med funktionsnedsättning.
  Funktionshinder som berörs i den svenska välfärdsmodellen. T.ex. hur välfärdsstaten till jämlikhet har varit framgångsrik på många områden, men långt ifrån problemfri. Vilket är läsvärt och blir spännande att följa med.
  Forskaren gör exempelvis intervjuundersökning i ett diskrimineri... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Funktionshinderspolitik - - en introduktion