Funktionshinderspolitik - - en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Grönvik, Lars (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144044927
Funktionshinderspolitik - - en introduktion (häftad)

Funktionshinderspolitik - - en introduktion

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-08-17
396
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Funktionshinderspolitiken ska säkerställa att personer med funktionsnedsättning har samma möjligheter som andra i samhället. Denna bok är tänkt att ge en bred introduktion till detta politikområde och dess idémässiga grund.
En historisk bakgrund ges till hur politiken har utvecklats från segregering till att alltmer handla om mänskliga rättigheter. Olika teorier och modeller om funktionshinder belyses. Även kopplingen mellan funktionshinderspolitiken och den svenska välfärdsmodellen berörs.
Den internationella utvecklingen och EU har fått allt större betydelse inom funktionshinderspolitiken, inte minst den ökade användningen av diskrimineringslagstiftning. Författarna uppmärksammar särskilt FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och hur den togs fram.
Boken vänder sig till studenter inom samhälls- och vårdvetenskapliga utbildningar samt till yrkesverksamma och andra med intresse för funktionshinderspolitik och mänskliga rättigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Funktionshinderspolitik - - en introduktion
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Funktionshinderspolitik - - en introduktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Funktionshinderspolitik - en introduktion
  GW, 4 januari 2012

  Boken är mycket bra och intressant att läsa för studenter inom handikapp- och rehabiliteringsvetenskap, samhälls- och vårdutbildningar samt yrkesverksamma inom området människor med funktionsnedsättning.
  Funktionshinder som berörs i den svenska välfärdsmodellen. T.ex. hur välfärdsstaten till jämlikhet har varit framgångsrik på många områden, men långt ifrån problemfri. Vilket är läsvärt och blir spännande att följa med.
  Forskaren gör exempelvis intervjuundersökning i ett diskrimineri... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna