Samhällsboken om Sverige : en basbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 5 mm
Vikt
340 g
SAB
O
ISBN
9789144045023

Samhällsboken om Sverige : en basbok

Häftad,  Svenska, 2006-02-01
347
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Detta är en lärobok som lättillgängligt berättar om hur det här landet styrs, hur lagar, ekonomi och arbetsmarknad ser ut och fungerar, och om vilka som bor här.
Varje kapitel är uppdelat i två delar. Först kommer en berättande del, där huvudpersonerna Fatima och hennes kompisar berättar om och diskuterar det samhälle de lever i. Därefter följer en mer renodlad faktadel. Invävt i texterna ligger uppgifter.
Språket är enkelt och alla svåra ord förklaras i sitt sammanhang.
Elevpaketet består av en elevbok och en digital del som innehåller en interaktiv version av boken, inläst med textföljning. Det innebär att elever på samma gång kan läsa bokens texter och lyssna på dem. De kan också välja att lyssna på texten via mp3-filer.
Till läromedlet hör ett omfattande lärarmaterial med faktablad, diagnostiska och avslutande test, fördjupande fakta och OH-underlag.
Samhällsboken om Sverige vänder sig till elever på såväl gymnasienivå som grundskolans högstadium, som av olika skäl saknar nödvändiga grundkunskaper om det svenska samhället.

Digital del
Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
Nedladdningsbara Mp3-filer
I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt. Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil och aktiveras med koden som finns i elevboken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Mittpunkt Religionskunskap 1 Lärarpaket - Digitalt + Tryckt

    Bengt Tollstadius, Per Bergström, Ingemar Öberg

    Mittpunkt Religionskunskap 1 sätter den enskilde eleven i centrum. Genom en tydlig struktur, ett enkelt språk och texter som fokuserar på det väsentliga, skapar läromedlet en lust att lära och en möjlighet att lyckas. LÄRARPAKETET Lärarpaketet til...

Övrig information

Samhällsboken om Sverige är en lärobok som lättillgängligt och engagerande berättar om hur det här landet styrs, hur lagar, ekonomi och arbetsmarknad ser ut och fungerar, och om vilka som bor här. Genomgående är det tydliga demokrati- och genusperspektivet.

Varje kapitel är uppdelat i två delar: Först kommer en berättande del, som samtidigt ger fakta, där huvudpersonerna Fatima och hennes kompisar berättar, diskuterar och frågar om det samhälle de lever i. Därefter följer en mer renodlad faktadel, som fungerar som ett slags handbok. Invävt i texterna ligger uppgifter där elever både får söka efter fakta och reflektera över sina egna ståndpunkter.

Språket är enkelt och alla svåra ord förklaras i sitt sammanhang.

Till varje kapitel finns läs- och filmtips och läroboken kompletteras med en omfattande cd-romdel med faktablad.

Samhällsboken om Sverige vänder sig till elever på såväl gymnasienivå som grundskolans högstadium, som av olika skäl saknar nödvändiga grundkunskaper om det svenska samhället. Den passar både inom den vanliga skolan och ungdomsvården och ger en god bas för fortsatta studierna inom ämnet samhällskunskap.