Inte bara ord : en bok om talad kommunikation (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 13 mm
Vikt
320 g
SAB
Doef
ISBN
9789144045160
Inte bara ord : en bok om talad kommunikation (häftad)

Inte bara ord : en bok om talad kommunikation

Häftad,  Svenska, 2006-05-01
313
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Författaren förmedlar här en helhetssyn på talad kommunikation, men med speciellt fokus på de ickeverbala signaler vi utbyter när vi kommunicerar. Det handlar till exempel om röstens, blickarnas och gesternas stora betydelse för hur ett budskap uppfattas. Boken är unik i sitt slag genom att den bygger på erfarenheter från många olika områden: medicinska, språkvetenskapliga, psykologiska och pedagogiska. Belysande exempel på goda talare och samtalare presenteras. I denna nya upplaga har innehållet omarbetats och i synnerhet röstexemplen har uppdaterats och utökats. Dessutom behandlas talängslan och mental träning mer ingående. Ett avsnitt om maktspråk har tillkommit. Boken är avsedd för kurser på universitet och högskola, men den erbjuder även intressant läsning för alla dem som vill utveckla sin talade kommunikation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Författaren förmedlar här en helhetssyn på talad kommunikation, men med speciellt fokus på de ickeverbala signaler vi utbyter när vi kommunicerar. Det handlar till exempel om röstens, blickarnas och gesternas stora betydelse för hur ett budskap uppfattas.

Boken är unik i sitt slag genom att den bygger på erfarenheter från många olika områden: medicinska, språkvetenskapliga, psykologiska och pedagogiska. Belysande exempel på goda talare och samtalare presenteras.

I denna nya upplaga har innehållet omarbetats och i synnerhet röstexemplen har uppdaterats och utökats. Dessutom behandlas talängslan och mental träning mer ingående. Ett avsnitt om maktspråk har tillkommit.

Boken är avsedd för kurser på universitet och högskola, men den erbjuder även intressant läsning för alla dem som vill utveckla sin talade kommunikation.