Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Qbab,Dokaa,Ohj-c
ISBN
9789144045320
Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb (häftad)

Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-03-01
390
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur ser kvinnliga chefer på sig själva? Njuter de av att ha status, makt, hög lön och inflytande? Är det en ren njutning att gå till arbetet eller är det bara stress och plåga? Hur går det med relationerna till medarbetarna samt till familj och vänner när de har blivit chefer? Hurdan är deras ledarstil? Är mannen normen för ledarskap? Varför ska man över huvud taget diskutera organisationer utifrån ett könsperspektiv? Detta är några av de frågor som författaren tar upp. Hon sätter frågetecken för så kallade etablerade sanningar om kön och erbjuder andra, mer komplexa förståelseformer. I boken diskuteras också vad det är som motiverar kvinnor att bli chefer och vad det innebär att bli chef i förhållande till identiteten och i förhållande till familjen, kolleger och vänner. Flera myter behandlas också i boken, bland annat feminint ledarskap, och slutligen diskuteras om ledarskapet håller på att avmaskuliniseras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Viljan till makt? : om kvinnor och identitet i chefsjobb
  2. +
  3. Judar I Det Svenska Folkhemmet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Judar I Det Svenska Folkhemmet av Karin Sjögren (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne Due Billing

Övrig information

Hur ser kvinnliga chefer på sig själva? Njuter de av att ha status, makt, hög lön och inflytande? Är det en ren njutning att gå till arbetet eller är det bara stress och plåga? Hur går det med relationerna till medarbetarna samt till familj och vänner när de har blivit chefer? Hurdan är deras ledarstil? Är mannen normen för ledarskap? Varför ska man över huvud taget diskutera organisationer utifrån ett könsperspektiv?

Detta är några av de frågor som författaren tar upp. Hon sätter frågetecken för så kallade etablerade sanningar om kön och erbjuder andra, mer komplexa förståelseformer. I boken diskuteras också vad det är som motiverar kvinnor att bli chefer och vad det innebär att bli chef i förhållande till identiteten och i förhållande till familjen, kolleger och vänner. Flera myter behandlas också i boken, bland annat feminint ledarskap, och slutligen diskuteras om ledarskapet håller på att avmaskuliniseras.