Räntebärande instrument : värdering och riskhantering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Qaeca
ISBN
9789144045344
Räntebärande instrument : värdering och riskhantering (häftad)

Räntebärande instrument : värdering och riskhantering

(1 röst)
Häftad Svenska, 2007-01-01
310
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Boken handlar om värdering och riskhantering av obligationer och andra tillgångar som är värdemässigt relaterade till ränteutvecklingen. Den syftar till att ge grundläggande kunskaper om prissättning av obligationer, räntebestämning, uppskattning och hantering av ränterisker samt värdering av räntederivatinstrument.

Författarna har utgått från svenska förhållanden. De redogör för marknaden för räntebärande tillgångar, dess historiska framväxt och vad som kännetecknar en effektiv marknad, liksom för avkastning på och prissättning av räntebärande tillgångar, olika typer av räntor, hur Riksbankens penningpolitik kan påverka marknadsräntorna samt sambandet mellan räntor i olika länder.

Räntebärande instrument går grundligt igenom metoder för att mäta och hantera ränterisker, t.ex. durationsanalys, immunisering och hedging. Den populära metoden för att mäta risk, Value-at-Risk (VaR) definieras och fördelar med detta riskmått förklaras. Olika derivatinstrument som terminer, futures, swap-avtal och optioner behandlas noggrant.

Boken vänder sig i första hand till studenter i finansiell ekonomi på universitet och högskolor. Den lämpar sig också för verksamma inom finanssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räntebärande instrument : värdering och riskhantering
  2. +
  3. De finansiella marknaderna i ett internationellt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt De finansiella marknaderna i ett internationell... av Leif Hässel, Marie Norman, Christian Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Räntebärande instrument : värdering och r...