Industrisamhället Sverige : arbete, ideal och kulturarv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 18 mm
Vikt
420 g
SAB
Kv-c.5
ISBN
9789144045368
Industrisamhället Sverige : arbete, ideal och kulturarv (häftad)

Industrisamhället Sverige : arbete, ideal och kulturarv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-04-01
392
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det svenska industrisamhället är på väg att ersättas av ett samhälle präglat av globaliseringens krav på kommunikation, flexibilitet och ständiga omprövningar. Men betyder det att tjugohundratalets människa också kommer att frigöra sig från det gamla industrisamhällets värderingar och ideal? Med tyngdpunkt på den högindustriella epoken, från tidigt 1930-tal till början av 1980-talet, belyser boken hur industriföretagen blev normbildande för stora delar av det svenska samhället. Det gällde exempelvis för sättet att organisera arbetet, boendet och partsrelationerna. Vidare behandlas vilka ideal som kom att bli förhärskande och hur de förändrades över tid. Här berörs även frågan om vilka spår samhällsutvecklingen satte i den fysiska miljön, i samhällets institutioner och i vårt sätt att tänka samt huruvida detta kulturarv påverkar vårt handlande idag. Boken vänder sig till högskolestuderande och andra intresserade av samtidshistoria, t.ex. personer som arbetar med industrisamhällets kulturarv inom myndigheter, i kommuner, på museer, i företag och i ideella föreningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Industrisamhället Sverige : arbete, ideal och kulturarv
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Industrisamhället Sverige : arbete, ideal och kulturarv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Man fick veta några saker som man inte hade en aning...
    Christina Johansson, 25 juni 2013

    Man fick veta några saker som man inte hade en aning om. Bland annat varifrån socialdemokratin fick sin idé om folkhemmet. Den består av flera tidigare artiklar som plockats ihop så den kan läsas i delar. Den skildrar en verklighet som jag inte tror stämmer för hela Sverige bland annat jämställdhetsperspektivet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maths Isacson