Små barn i förskolan : den viktiga vardagen och läroplanen
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Söderström, Anna-Karin (medf.)
Illustratör/Fotograf
Sophia Lundquist
Illustrationer
ill.
Dimensioner
155 x 225 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144045528

Små barn i förskolan : den viktiga vardagen och läroplanen

att passa småbarn är väl ingen konst?

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Svenska, 2006-01-01
213 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Arbetet med de minsta barnen är betydelsefullt och kräver kvalificerade pedagoger. I vardagen med de små barnen förenas omsorg och pedagogik där samspelet är grunden för lek och lärande. De vuxnas förhållningssätt och kvaliteten i samspelet avgör hur barnet kommer att utvecklas och uppfatta sig själv och sin omgivning.

Författarna lyfter fram hur anknytningsteorin kan tillämpas och ge stöd i det dagliga arbetet. Genom kunskaper om barns utveckling, lyhördhet för barnens behov och insikt om sin egen betydelse utvecklar pedagogerna goda arbetsmetoder.

Boken ger många konkreta exempel på hur verksamheten kan möta de minsta barnens behov och läroplanens krav. Boken är avsedd för pedagoger som arbetar med små barn inom förskolan. Den är användbar såväl i grundutbildning som i fortbildningssammanhang. Diskussionsfrågorna stimulerar både enskilda pedagoger och arbetslag att fundera över sin barnsyn, sitt förhållningssätt till barn och hur verksamheten möter barnens behov.

Läs också Små barn i förskolan. Till föräldrar (ISBN 91-44-01978-5). Det är ett häfte som vänder sig till föräldrar med små barn som möter förskolan för första gången. Häftet beskriver förskolans uppdrag, små barns behov, relationen mellan hemmet och förskolan samt inskolning. Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Små barn i förskolan : den viktiga vardagen och läroplanen
  2. +
  3. Möjligheter och utmaningar i grupphandledning : teori och verklighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möjligheter och utmaningar i grupphandledning :... av Siv Boalt Boëthius, Marie-Louise Ögren, Ulla Ek, Susanne Linder (häftad).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Små barn i förskolan : den viktiga vardagen och läroplanen. Sätt ditt betyg »
  1. Denna bok kan jag rekommendera varmt till alla som...

    Denna bok kan jag rekommendera varmt till alla som studerar till förskollärare. Boken kommer jag även att få användning av i min framtida yrkeskarriär.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Små barn i förskolan : den viktiga vardag...

Övrig information

Arbetet med de minsta barnen är betydelsefullt och kräver kvalificerade pedagoger. I vardagen med de små barnen förenas omsorg och pedagogik där samspelet är grunden för lek och lärande. De vuxnas förhållningssätt och kvaliteten i samspelet avgör hur barnet kommer att utvecklas och uppfatta sig själv och sin omgivning. Författarna lyfter fram hur anknytningsteorin kan tillämpas och ge stöd i det dagliga arbetet. Genom kunskaper om barns utveckling, lyhördhet för barnens behov och insikt om sin egen betydelse utvecklar pedagogerna goda arbetsmetoder. Boken ger många konkreta exempel på hur verksamheten kan möta de minsta barnens behov och läroplanens krav. Boken är avsedd för pedagoger som arbetar med små barn inom förskolan. Den är användbar såväl i grundutbildning som i fortbildningssammanhang. Diskussionsfrågorna stimulerar både enskilda pedagoger och arbetslag att fundera över sin barnsyn, sitt förhållningssätt till barn och hur verksamheten möter barnens behov. Läs också Små barn i förskolan. Till föräldrar (ISBN 91-44-01978-5). Det är ett häfte som vänder sig till föräldrar med små barn som möter förskolan för första gången. Häftet beskriver förskolans uppdrag, små barns behov, relationen mellan hemmet och förskolan samt inskolning.