Konsten att framställa kartor : en handledning i kartdesign (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Elg, Margareta (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
Ny
ISBN
9789144045603
Konsten att framställa kartor : en handledning i kartdesign (häftad)

Konsten att framställa kartor : en handledning i kartdesign

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-05-01
376
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att läsa kartor är roligt. Att göra kartor är ännu roligare. Äntligen en bok som på ettenkelt sätt tar upp och sammanfattar kartografins lagar. I denna bok presenteras det mesta av vad man behöver veta för att kunna åstadkomma bra kartor - arbetsgång, lämpliga produktionsmetoder, hur kartan bör designas för att budskapet ska gå fram. Vidare ges råd om färgval, symboler och hur text skall väljas och placeras i en karta. Dessutom tar boken upp hur kartan tas till tryck, och vilka juridiska regler som gäller för en kartproducent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att framställa kartor : en handledning i kartdesign
  2. +
  3. M Vägatlas Sverige 2022 : Skala 1:250.000-1:400.000

De som köpt den här boken har ofta också köpt M Vägatlas Sverige 2022 : Skala 1:250.000-1:400... (häftad).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att framställa kartor : en handledning i kartdesign. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättfattad
    Linda Boväng, 26 november 2015

    För att vara kurslitteratur är det väldigt lättförståelig i konsten att framställa fina kartor och dessutom finns tillhörande ljudbok till den via legimus.se.se

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Att läsa kartor är roligt. Att göra kartor är ännu roligare. Äntligen en bok som på ett enkelt sätt tar upp och sammanfattar kartografins lagar. I denna bok presenteras det mesta av vad man behöver veta för att kunna åstadkomma bra kartor - arbetsgång, lämpliga produktionsmetoder, hur kartan bör designas för att budskapet ska gå fram. Vidare ges råd om färgval, symboler och hur text skall väljas och placeras i en karta. Dessutom tar boken upp hur kartan tas till tryck, och vilka juridiska regler som gäller för en kartproducent.

Boken är främst avsedd att användas på högskolekurser i kartografi och kartframställning eller motsvarande kurser för yrkesverksamma. Men givetvis kan alla som är fascinerade av kartor ha glädje och nytta av boken. Kartläsaren får en inblick i hur en kartograf arbetar, och kartografen får tips som underlättar för läsaren.