Biometri : grundläggande biologisk statistik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Englund, Jan-Eric (medf.), Engstrand, Ulla (medf.)
Illustrationer
diagr., tab.
Dimensioner
224 x 156 x 18 mm
Vikt
440 g
SAB
Vnac
ISBN
9789144045771
Biometri : grundläggande biologisk statistik (häftad)

Biometri : grundläggande biologisk statistik

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-08-01
406
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tyngdpunkten i denna bok ligger på metoder att dra slutsatser från biologiska data. Efter en introduktion till beskrivande statistik, sannolikhetslära och fördelningar behandlas konfidensintervall och hypotesprövning i olika situationer. Fallen med ett eller två stickprov behandlas utförligt. Boken tar också upp analys av proportioner, Chi-2-analys, variansanalys, regressionsanalys och ett urval icke-parametriska metoder.
Exemplen och övningarna är mestadels hämtade från biologiska och medicinska tillämpningar. De illustreras ofta med datorutskrifter från olika program, främst SAS och Minitab. Lösningar till övningsuppgifterna kan laddas ner från bokens hemsida
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Biometri : grundläggande biologisk statistik
  2. +
  3. Träd i urbana landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träd i urbana landskap av Johanna Deak Sjöman, Tom Ericsson, Allan Gunnarsson, Eva-Lou Gustafsson, Erik Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 890 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Biometri : grundläggande biologisk statistik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    Elisabetta Gomez P, 26 mars 2015

    Korta pch koncisa förklaringar! Lite för lite bilder kanske och tyvärr inget facit på övningarna i boken vilken skulle varit mycket bra hjälp då man vill jämföra svar

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Ordet biometri bygger på de grekiska orden bi'os, som betyder liv, och me'tron, som betyder mått. Biometri handlar alltså om att mäta livet. Numera används ordet biometri som en sammanfattande benämning för de matematiska och statistiska metoder som används inom biologin.

Den här boken är avsedd som kurslitteratur för en första kurs i statistik för studenter med en biologisk inriktning. Tyngdpunkten i boken ligger på metoder att dra slutsatser från biologiska data. Efter en introduktion till beskrivande statistik, sannolikhetslära och fördelningar behandlas konfidensintervall och hypotesprövning i olika situationer. Fallen med ett eller två stickprov behandlas utförligt. Boken tar också upp analys av proportioner, Chi-2-analys, variansanalys, regressionsanalys och ett urval icke-parametriska metoder.

Exemplen och övningarna är mestadels hämtade från biologiska och medicinska tillämpningar. De illustreras ofta med datorutskrifter från olika program, främst SAS och Minitab. Lösningar till övningsuppgifterna kan du ladda ner genom att klicka på knappen Bokens webbplats.