Dramatikanalys : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 11 mm
Vikt
280 g
SAB
G.02
ISBN
9789144046563
Dramatikanalys : en introduktion (häftad)

Dramatikanalys : en introduktion

(6 röster)
Häftad Svenska, 2005-12-01
261
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken presenteras en uppsättning analysredskap för dramer. Metoden består av ett femtontal analyssteg som växlar mellan dramats helhet och delar. I demonstrationen av analysredskapet förtydligas varje steg med exempel från världsdramatiken.Boken avslutas med analys och tolkning av Racines Faidra, Sartres Flugorna och Caryl Churchills Top Girls. De tre exemplen är valda av olika skäl: Faidra för den franskklassicistiska formen, Flugorna för den existentialistiska kontexten och Top Girls för det feministiska och politiska innehållet.I analysexemplen står dramatexten och dess sceniska realiserbarhet i centrum samtidigt som författaren, samtiden, andra dramer och vår egen tid ingår som en naturlig del av analysen.I denna andra upplaga av boken har texten kompletterats med förtydliganden och tillägg. Nya termer har införts och bibliografin uppdaterats.Boken är avsedd för studenter på grundnivå i litteraturvetenskap och angränsande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dramatikanalys : en introduktion
  2. +
  3. Uppfostran, underhållning, uppror : en västerländsk teaterhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppfostran, underhållning, uppror : en västerlä... av Per Arne Tjäder (inbunden).

Köp båda 2 för 748 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birthe Sjöberg

Övrig information

I den här boken presenteras en uppsättning analysredskap för dramer. Metoden består av ett femtontal analyssteg som växlar mellan dramats helhet och delar. I demonstrationen av analysredskapet förtydligas varje steg med exempel från världsdramatiken.

Boken avslutas med analys och tolkning av Racines Faidra, Sartres Flugorna och Caryl Churchills Top Girls. De tre exemplen är valda av olika skäl: Faidra för den franskklassicistiska formen, Flugorna för den existentialistiska kontexten och Top Girls för det feministiska och politiska innehållet.

I analysexemplen står dramatexten och dess sceniska realiserbarhet i centrum samtidigt som författaren, samtiden, andra dramer och vår egen tid ingår som en naturlig del av analysen.

I denna andra upplaga av boken har texten kompletterats med förtydliganden och tillägg. Nya termer har införts och bibliografin uppdaterats.

Boken är avsedd för studenter på grundnivå i litteraturvetenskap och angränsande ämnen.