Livförsäkringsformer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Okd-c
ISBN
9789144046792
Livförsäkringsformer (häftad)

Livförsäkringsformer

Häftad Svenska, 2006-03-01
597
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Livförsäkringsformer tas ett första steg i riktning mot ett uppslagsverk med de vanligaste livförsäkringsformerna hos sex representativa bolag. I boken, som behandlar både traditionellt förvaltad och fondförvaltad försäkring, beskrivs ett stort antal livförsäkringsformer och tariffbeteckningar. Författaren förklarar hur varje försäkring fungerar samt om det finns speciella lösningar eller regler. Vidare kan man läsa försäkringens teckningsregler, det vill säga om och i så fall vilka som kan vara medförsäkrade och förmånstagare samt om hälsoprövning krävs. Här står också hur försäkringen betecknas hos de olika bolag som presenteras i denna bok. Försäkringarna illustreras även grafiskt.
Författaren beskriver och förklarar även de begrepp och definitioner som man kommer i kontakt med när man arbetar med livförsäkringsformer samt definierar de olika rollerna på försäkringar. I övrigt behandlas:

Pensions- och kapitalförsäkring
Kapitalpension
Förvaltningsformer såsom traditionell och fondförvaltning
Nya Världen-förvaltning
Premiebefrielseförsäkring och indexreglerad försäkring
Tjänstepensionsplaner.

Livförsäkringsformer är skriven för rådgivare, förmedlare och assistenter men passar även utmärkt i utbildningssammanhang.
Detta är den nionde upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livförsäkringsformer
  2. +
  3. Juridik - - personförsäkring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - - personförsäkring av Bo-Göran Jansson, Lars Bergendal, Carl Johan Rundquist (häftad).

Köp båda 2 för 1114 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Ekström

  • Personförsäkring

    Peter Andrée, Malin Björkmo, Lars Ekström, Bo-Göran Jansson, Johan Negert

    Personförsäkringar spelar en viktig roll i människans behov av trygghet. Trots att de allra flesta har ett lagstadgat och avtalsmässigt grundskydd behöver många komplettera med egna, individuella, försäkringslösningar. Hur dessa försäkringslösning...

Övrig information

Boken är ett första steg i riktning mot ett uppslagsverk med de vanligaste livförsäkringsformerna hos sex representativa bolag.